Τοπικές Ειδήσεις

Μαζική συμμετοχή στην ενημερωτική συγκέντρωση του Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου

Χθες, Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 στις 19:30, πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συγκέντρωση του Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τις ισχύουσες διατάξεις που αφορούν τις προσλήψεις, αναστολές συμβάσεων, αποζημιώσεις ειδικού σκοπού και την έκτακτη μηνιαία αποζημίωση των εποχιακά εργαζομένων.

Οι ισχύουσες διατάξεις παρουσιάστηκαν από το Πρόεδρο του Σωματείου μας κ. Σταμούλη Αθ. και από τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Εγγλέζο Παν., οι οποίοι στην συνέχεια απάντησαν αναλυτικά σε ερωτήματα των εργαζόμενων που κατέκλυζαν τόσο τον εσωτερικό οσο και τον εξωτερικό χώρο του ΕΚΡ.

Οι ισχύουσες διατάξεις καλύπτουν τους εργαζόμενους του κλάδου για τους μήνες Ιούνιο – Σεπτέμβριο, όμως ο αγώνας μας δεν σταματάει εδώ. Επόμενοι στόχοι μας να λάβουν οι συνάδελφοι κάποιο βοήθημα για τους κενούς μήνες Απρίλιο & Μάιο αλλά και η επέκταση επιδοτούμενης ανεργίας, άνευ ορών και προϋποθέσεων έως την επόμενη σεζόν.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

Ρόδος , 26 Ιουνίου 2020

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Kati    27.06.2020 01:15

    Εποχιακοί όμως δεν είναι μόνο οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι οδηγοί.Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει νόμος ίσος ως προς όλους τους εποχιακούς εργαζόμενους .Γιατί δεν υπάρχει παράλληλη νομοθέτηση ;Οι άνθρωποι που δουλεύουν σε πρακτορεία τουρισμού και σε διάφορους άλλους κλάδους, αυτοί δεν εχουν δικαιώματα,ίδια βοήθεια ;

  • Markos    26.06.2020 14:20

    Δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια οι ξενοδοχοϋπάλληλοι δεν είναι κοντά στο σωματείο τους.Ούτε καν μέλη δεν είναι,στην ετήσια γενική συνέλευση η προσέλευση είναι μηδαμινή,ούτε να ψηφίσουν στις εκλογές τους δεν πάνε, εκτός και αν πάρουν γραμμή από την εργοδοσία η από κάποια κομματική οργάνωση.Η διοίκηση του κάθε σωματείου παίρνει δύναμη από τα μέλη της,εάν αυτά δεν συμμετέχουν στις δραστηριότητές του, η διοίκηση υπάρχει μόνο για να υπάρχει, και περιμένει παρακαλώντας μόνο να επιτύχει κάτι.Αυτή είναι η αλήθεια και είναι αποτέλεσμα του ασφυκτικού εναγκαλισμού των κομμάτων με τα συνδικάτα.Η χθεσινή προσέλευση στο Ε.Κ.Ρ. ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Ανάλογες ,αλλά και μεγαλύτερες συγκεντρώσεις πρέπει να γίνονται πάντοτε και όχι μόνο όταν δεν έχουμε μεροκάματο.Πόσοι άραγε από τους ξενοδοχοϋπάλληλους που σήμερα ζητάνε δουλειά,έκαναν αίτηση επαναπρόσληψης;Η απάντηση γνωστή όπως και ο λόγος γνωστός.Ας μην περιμένει λοιπόν θαύματα κανένας.

Σχολιασμός άρθρου