Τοπικές Ειδήσεις

Φιλόδοξο το πρόγραμμα δράσεων του ΠΡΟΤΟΥΡ και για το 2024

Ενα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα δράσεων και συμμετοχής σε εκθέσεις, ετοιμάζει ο ΠΡΟΤΟΥΡ ξεκινώντας την προετοιμασία της Ρόδου για το 2024! Αυτό τόνισε μιλώντας στην ‘δημοκρατική’ ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Διονύσης Τσιλιγκίρης, ο οποίος και διευκρίνισε πως ήδη έχει ολοκληρωθεί το 80% του προγράμματος που είχε σχεδιαστεί, για το 2023.
«Τους τελευταίους πέντε μήνες, έχουμε συμμετάσχει σε δέκα τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό –επί συνόλου 70 ημερών συνεχούς παρουσίας. Η προβολή για το νησί μας, έχει –σχεδόν- ολοκληρωθεί για το 2023 κι ετοιμαζόμαστε για το 2024. Αυτή την εποχή ασχολούμαστε με την επικοινωνία, με την συνεχή παρουσία μας στα social κ.λπ. τις παρουσιάσεις και τις λοιπές δράσεις μας. Επόμενο βήμα, θα είναι οι συμμετοχές του ΠΡΟΤΟΥΡ στις εκθέσεις που θα γίνουν στο Παρίσι τον προσεχή Οκτώβριο και στο Λονδίνο, τον προσεχή Νοέμβριο» -ανέφερε.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως υπάρχει κινητικότητα από την Πορτογαλία για το άνοιγμα αυτής της αγοράς, με στόχο την προσέλκυση τουριστών: «Έρχονται ήδη γκρουπ από την Πορτογαλία στη Ρόδο, με τον κρατικό τουρ οπερέιτορ Inatel. Αυτό αποτελεί την συνέχιση μιας πολύ στενής αλλά και φιλόδοξης συνεργασίας με τους Πορτογάλους μιας και οι ίδιοι, μας έδειξαν τον δρόμο για το project ‘Rhodes 5-0’ και την εξέλιξη του τουρισμού, κατά τους μήνες εκτός σεζόν.
Μάλιστα, μας έδωσαν κατευθύνσεις κατά την διάρκεια του συνεδρίου που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες, με θέμα Sustainable Tourism. Επιπλέον, πολλά γκρουπ από την Πορτογαλία, θα βρίσκονται στην Ρόδο τον Νοέμβριο ενώ έχουμε ήδη κρατήσεις για γκρουπ που θα κάνουν στο νησί μας. Πρωτοχρονιά. Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα, που θα έχει συνέχεια. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τους συνεργάτες μας στην Πορτογαλία και πιστεύουμε ότι θα είναι ένα ακόμη βήμα, για την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού.
Ο στόχος μας για την σεζόν του 2024, είναι και πάλι να ξεκινήσουμε νωρίς, όπως και φέτος αλλά κατά τις 11 Μαρτίου –αν όλα πάνε καλά- αν και αυτό, προϋποθέτει πάρα πολλά όσον αφορά στην ετοιμότητα του νησιού από κάθε άποψη.
Πάντα παίζει ρόλο η περίοδος του Πάσχα (για τους Καθολικούς, τους Ορθοδόξους κ.λπ.) ενώ όπως είναι καθιερωμένο, η σεζόν ξεκινάει πάντα με πτήσεις από την Αγγλία. Εμείς, θα προσπαθήσουμε να ανοίξει η επόμενη σεζόν ακόμη πιο νωρίς, αλλά υπό προϋποθέσεις. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι φέτος, θα έχουμε επισκέπτες στο νησί μας, έως και τις 2 Νοεμβρίου (συν τα ‘senior groups’ και τους τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια) που θα δώσουν άλλη εικόνα στον τουρισμό μας. Η κινητικότητα θα συνεχιστεί και από τον επόμενο Ιανουάριο, οπότε υπάρχει και η ανάλογη προετοιμασία…», τόνισε ο κ. Τσιλιγκίρης.
Τέλος, να σημειωθεί ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες του ΠΡΟΤΟΥΡ για την αγορά της Ινδίας, μιας και υπάρχει ανταπόκριση αλλά και έμπρακτο ενδιαφέρον για συνεργασία με τους φορείς και τουρ οπερέιτορς της χώρας αυτής.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου