ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα ψηφίζουμε για την Ευρώπη που μας αφορά όλους – Aρθρο του Γ. Nικητιάδη, υποψήφιου ευρωβουλευτή με το KINAΛ

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΓIΩPΓOΣ NIKHTIAΔHΣ

Του Γιώργου Νικη­τιάδη

τ. Υφυ­πουρ­γού Πολι­τι­σμού – Του­ρι­σμού υπ. Ευρω­βου­λευτή για το Ευρω­παϊκό Κοι­νο­βού­λιο με το Κίνημα Αλλαγής

Οι σημε­ρι­νές εκλογές απο­τε­λούν ένα μεγάλο και κρίσιμο στοί­χημα για κάθε Ευρω­παίο πολίτη. Στη χώρα μας, η μεγάλη πλειο­ψη­φία του λαού μας παρα­μέ­νει πιστή στον Ευρω­παϊκό προ­σα­να­το­λι­σμό μας.

Η Ευρω­παϊκή Ένωση που έφερε ειρήνη για δεκα­ε­τίες στην ήπειρό μας και στα­μά­τησε τους σπα­ραγ­μούς μεταξύ των κρατών, η ΕΕ που κτί­στηκε πρω­ταρ­χι­κώς για να τεθεί ένα τέλος στους μεγά­λους πολέ­μους με τα εκα­τομ­μύ­ρια νεκρών, η ΕΕ που έκτισε για κάθε χώρα μέλος της ένα θαυ­μα­στό κοι­νω­νικό κράτος και ένα ασφαλές κράτος δικαίου, η ΕΕ που έφερε ευη­με­ρία στους πολίτες της, για πρώτη φορά αμφι­σβη­τεί­ται και βρί­σκε­ται σε σοβαρή κρίση. Τα μεγάλα επι­τεύγ­ματα άρχισαν να υπο­χω­ρούν αισθητά με συνέ­πεια όλο και περισ­σό­τε­ροι να ανα­ρω­τιού­νται αν αυτή είναι η Ευρώπη που θέλουμε.

Η απά­ντηση είναι αρνη­τική. Το βέβαιον είναι ότι θέλουμε μια άλλη Ευρώπη.

Μία Ευρώπη που θα μεριμνά για τους λαούς της και θα στα­μα­τή­σει να είναι το στή­ριγμα των μεγάλων, πολλές φορές, συμ­φε­ρό­ντων.

Για να γίνει αυτό απαι­τεί­ται αλλαγή ηγεσίας. Για να γίνει αυτό, πρέπει να στη­ρί­ξουμε και να κάνουμε καθε­στώς στην ΕΕ, προ­τά­σεις όπως η κοινή άμυνα και εξω­τε­ρική πολι­τική, όπως ο ενιαίος ΦΠΑ , όπως η ισο­με­ρής κατα­νομή των βαρών από το μετα­να­στευ­τικό, όπως η κατο­χύ­ρωση του κατώ­τα­του μισθού και επι­δό­μα­τος ανερ­γίας.

Το Ευρω­παϊκό κόμμα και το Κίνημα Αλλαγής που είναι μέλος του, είναι οι μόνοι πολι­τι­κοί χώροι που περι­λαμ­βά­νουν αυτές τις θέσεις στο πρό­γραμμά τους και κατέ­θε­σαν συγκε­κρι­μέ­νες προ­τά­σεις για την υλο­ποί­ησή τους.

Κανένα άλλο κόμμα, ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη εκτός από τα μέλη του Ευρω­παϊ­κού Σοσια­λι­στι­κού Κόμ­μα­τος δεν έχουν κατα­θέ­σει αντί­στοι­χες προ­τά­σεις. Και οι θέσεις αυτές είναι οι μόνες που μπορούν να χτίσουν ξανά την Ευρώπη που οι περισ­σό­τε­ροι θέλουμε.

Το Κίνημα Αλλαγής, δια­κή­ρυξε μέσω της Προ­έ­δρου του Φώφης Γεν­νη­ματά ότι εμείς στη­ρί­ζουμε την επάνοδο των μειω­μέ­νων συντε­λε­στών ΦΠΑ σε όλα τα νησιά μας, εξει­δι­κεύ­ο­ντας για την Ελλάδα τις θέσεις του Ευρω­παϊ­κού Σοσια­λι­στι­κού Κόμ­μα­τος.

Οι θέσεις μας είναι συγκε­κρι­μέ­νες και ξεκά­θα­ρες. Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι ψήφος για αλλαγή της Ευρώπης.

Είναι ψήφος για την Ευρώπη των πολλών και όχι των μεγάλων συμ­φε­ρό­ντων.

Αν θέλουμε αλλαγές στην Ευρώπη, είναι μονό­δρο­μος η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ. Και να μην ξεχνάμε ότι το 80% της καθη­με­ρι­νό­τη­τάς μας, απο­φα­σί­ζε­ται στην ΕΕ. Ας μη χαθεί λοιπόν καμία ψήφος για την Ευρώπη που θέλουμε.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.