Τοπικές Ειδήσεις

Σήμερα ψηφίζουμε για την Ευρώπη που μας αφορά όλους – Aρθρο του Γ. Nικητιάδη, υποψήφιου ευρωβουλευτή με το KINAΛ

Του Γιώργου Νικητιάδη
τ. Υφυπουργού Πολιτισμού – Τουρισμού υπ. Ευρωβουλευτή για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το Κίνημα Αλλαγής

Οι σημερινές εκλογές αποτελούν ένα μεγάλο και κρίσιμο στοίχημα για κάθε Ευρωπαίο πολίτη. Στη χώρα μας, η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας παραμένει πιστή στον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό μας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση που έφερε ειρήνη για δεκαετίες στην ήπειρό μας και σταμάτησε τους σπαραγμούς μεταξύ των κρατών, η ΕΕ που κτίστηκε πρωταρχικώς για να τεθεί ένα τέλος στους μεγάλους πολέμους με τα εκατομμύρια νεκρών, η ΕΕ που έκτισε για κάθε χώρα μέλος της ένα θαυμαστό κοινωνικό κράτος και ένα ασφαλές κράτος δικαίου, η ΕΕ που έφερε ευημερία στους πολίτες της, για πρώτη φορά αμφισβητείται και βρίσκεται σε σοβαρή κρίση. Τα μεγάλα επιτεύγματα άρχισαν να υποχωρούν αισθητά με συνέπεια όλο και περισσότεροι να αναρωτιούνται αν αυτή είναι η Ευρώπη που θέλουμε.
Η απάντηση είναι αρνητική. Το βέβαιον είναι ότι θέλουμε μια άλλη Ευρώπη.
Μία Ευρώπη που θα μεριμνά για τους λαούς της και θα σταματήσει να είναι το στήριγμα των μεγάλων, πολλές φορές, συμφερόντων.
Για να γίνει αυτό απαιτείται αλλαγή ηγεσίας. Για να γίνει αυτό, πρέπει να στηρίξουμε και να κάνουμε καθεστώς στην ΕΕ, προτάσεις όπως η κοινή άμυνα και εξωτερική πολιτική, όπως ο ενιαίος ΦΠΑ , όπως η ισομερής κατανομή των βαρών από το μεταναστευτικό, όπως η κατοχύρωση του κατώτατου μισθού και επιδόματος ανεργίας.
Το Ευρωπαϊκό κόμμα και το Κίνημα Αλλαγής που είναι μέλος του, είναι οι μόνοι πολιτικοί χώροι που περιλαμβάνουν αυτές τις θέσεις στο πρόγραμμά τους και κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για την υλοποίησή τους.
Κανένα άλλο κόμμα, ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη εκτός από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος δεν έχουν καταθέσει αντίστοιχες προτάσεις. Και οι θέσεις αυτές είναι οι μόνες που μπορούν να χτίσουν ξανά την Ευρώπη που οι περισσότεροι θέλουμε.
Το Κίνημα Αλλαγής, διακήρυξε μέσω της Προέδρου του Φώφης Γεννηματά ότι εμείς στηρίζουμε την επάνοδο των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε όλα τα νησιά μας, εξειδικεύοντας για την Ελλάδα τις θέσεις του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Οι θέσεις μας είναι συγκεκριμένες και ξεκάθαρες. Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι ψήφος για αλλαγή της Ευρώπης.
Είναι ψήφος για την Ευρώπη των πολλών και όχι των μεγάλων συμφερόντων.
Αν θέλουμε αλλαγές στην Ευρώπη, είναι μονόδρομος η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ. Και να μην ξεχνάμε ότι το 80% της καθημερινότητάς μας, αποφασίζεται στην ΕΕ. Ας μη χαθεί λοιπόν καμία ψήφος για την Ευρώπη που θέλουμε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου