Κλειστό παραμένει το φαρμακείο του αεροδρομίου της Ρόδου τις τελευταίες ημέρες, καθώς στο τμήμα του κτηρίου όπου στεγάζεται, η Fraport έχει ξεκινήσει την εκτέλεση εργασιών και προκειμένου αυτές να εκτελεστούν ανεμπόδιστα, ζήτησε την διακοπή λειτουργίας του.
Όπως καταγγέλθηκε στην «δ», από επαγγελματίες του τουρισμού, αν και η σεζόν έχει ήδη ανοίξει και καθημερινά διακινούνται από το αεροδρόμιο δεκάδες εκατοντάδες επιβάτες, η διακοπή λειτουργίας του φαρμακείου, υποβαθμίζει τις παρεχόμενες  υπηρεσίες προς τους επισκέπτες μας, με δεδομένο ότι και το ιατρείο του «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή 8 το πρωί με 3 το μεσημέρι.
Τα σαββατοκύριακα που είναι ημέρες αιχμής για το αεροδρόμιο Ρόδου και οι πτήσεις προσγειώνονται η μία μετά την άλλη, μεταφέροντας δεκάδες εκατοντάδες επιβάτες, και καθημερινά όλα τα απογεύματα καθώς και τις βραδινές ώρες, το αεροδρόμιο της Ρόδου παραμένει ιατρικά ακάλυπτο και τα περιστατικά, ακόμα και ήσσονος σημασίας, εξυπηρετούνται από το επίσης υποστελεχωμένο ΕΚΑΒ.
Η λειτουργία του φαρμακείου στο αεροδρόμιο, κάλυπτε εν μέρει την υπολειτουργία του ιατρείου, όπου υπηρετεί μια και μοναδική γιατρός, που κάτω από δύσκολες συνθήκες, καλείται να καλύψει τις ανάγκες ενός διεθνούς αεροδρομίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δ», το φαρμακείο θα παραμείνει κλειστό τουλάχιστον για το επόμενο δεκαήμερο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι  εργασίες, όμως είναι αβέβαιο αν θα ανοίξει ξανά, καθώς η Fraport έχει ξεκινήσει ήδη διαπραγματεύσεις με τους μισθωτές των καταστημάτων εντός του αεροδρομίου, για τις νέες συμβάσεις που θα πρέπει να υπογραφούν και όλα εξετάζονται πλέον από μηδενική βάση.
Παρά το γεγονός ότι σε κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο της Ρόδου υπάρχουν φαρμακεία, ωστόσο είναι ταλαιπωρία για τον τουρίστα να κατευθυνθεί με τα πόδια στο πλησιέστερο φαρμακείο για να αγοράσει ακόμα και ένα κουτί ασπιρίνες, δυνατότητα που θα έπρεπε να του παρέχεται εντός του αεροδρομίου για την καλύτερη εξυπηρέτησή του.
Το τοπίο για το τι μέλλει γενέσθαι με το φαρμακείο του “ΔΙΑΓΟΡΑΣ” θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες ημέρες, αφού ολοκληρωθούν αφενός οι εργασίες που εκτελούνται και αφετέρου μόλις η Fraport ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με τους μισθωτές καταστημάτων εντός του αεροδρομίου, για τις νέες συμβάσεις που θα πρέπει να υπογραφούν.
Να σημειωθεί ότι με βάση την σύμβαση που έχει υπογραφεί ανάμεσα στη Fraport Greece και τη θυγατρική της Dufry «Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών» και είναι διάρκειας 30 ετών, προβλέπεται ο υπερδιπλασιασμός των σημερινών εμπορικών χώρων από 5.000 τ.μ. σε περισσότερα από 12.000 τ.μ.. Τα «Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών», θα έχουν την αποκλειστικότητα στη δραστηριότητα λιανικού εμπορίου στους ελεγχόμενους χώρους εντός των αεροδρομίων και δεσμεύεται να παρέχει εξαιρετικού επιπέδου υπηρεσίες τόσο στους Έλληνες όσο και στους διεθνείς επιβάτες.
Η συμφωνία προσθέτει επίσης σημαντικούς χώρους σε περιοχές ελεύθερης πρόσβασης. Η επέκταση και η βελτίωση των εμπορικών χώρων, που έχει ήδη ξεκινήσει, θα έχει ολοκληρωθεί σε όλα τα αεροδρόμια το 2021.
Όπως είναι γνωστό, η συμφωνία αφορά τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Ακτίου, Μυκόνου, Ζακύνθου, Καβάλας, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Κω, Μυτιλήνης, Ρόδου, Σάμου, Σαντορίνης, Σκιάθου και Χανίων.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ