Την ικανοποίησή του εξέφρασε χτες ο αντιδήμαρχος κ. Αγαπητός Πάλλας για την έναρξη λειτουργίας της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, μετά την σύμφωνη γνώμη του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου και του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου.
«Η προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί είναι τριμερής –ανάμεσα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ- και θα απασχολήσει φέτος 62 άτομα για 150 ημέρες. Τέσσερα άτομα θα προσληφθούν στην Κω, ώστε η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ να έχει κι εκεί μια παρουσία για να καλύψουμε τις ανάγκες του νησιού. Το ποσόν ανέρχεται στα 499.000 ευρώ, με χρηματοδότηση που προέρχεται από την ΠΝΑ, ενώ ο Δήμος Ρόδου θα συμμετέχει με όλο τον στόλο των οχημάτων που διαθέτει. Υπολογίζουμε ότι μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε με τις αιτήσεις για τις προσλήψεις» δήλωσε ο κ. Πάλλας.
Ο πρόεδρος της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ κ. Νίκος Ρεσβάνης με δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως δεν θα παρέχονται φέτος δράσεις πολιτικής προστασίας καθώς δεν έχει δοθεί ακόμη το ‘πράσινο φως’ για πιστοποίηση από την Πυροσβεστική: «Οι εργαζόμενοι πάντως έχουμε προχωρήσει σε εθελοντικές δράσεις, καθαρισμούς σε περιοχές, όπως η εθνική οδός Ρόδου – Λίνδου, η Εφορία και το κέντρο Καλλιπάτειρα, ενώ είμαστε στην διάθεση της Πυροσβεστικής για ό,τι συμβεί και για οποιαδήποτε ανάγκη παρουσιαστεί. Δυστυχώς δεν προλάβαμε τις ημερομηνίες για τα εκπαιδευτικά σεμινάρια ώστε να αποκτήσουμε την απαραίτητη πιστοποίηση. Είναι θέμα γραφειοκρατίας», όπως είπε. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Νίκος Γιωτόπουλος, ο οποίος διαβεβαίωσε πως από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι για να ανταποκριθούν σε όποια έκτακτη ανάγκη απαιτηθεί και όχι μόνον.
Το πρόβλημα με το νερό στην Σορωνή
Σε ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με την υδροδότηση στην Σορωνή, ο αντιδήμαρχος κ. Πάλλας δήλωσε: «Υπήρχαν πολλά προβλήματα. Θέλω να ενημερώσω ότι οφείλονται κυρίως στην πτώση που σημειώθηκε στις στάθμες των γεωτρήσεων –από τις οποίες αντλούνται περίπου 40 κυβικά την ώρα. Οι ποσότητες που αντλούνται είναι σχεδόν οι μισές σε σχέση με πέρσι. Κλιμάκιο της ΔΕΥΑΡ προέβη σε ελέγχους στις γεωτρήσεις και διαπιστώσαμε ότι υπήρξαν πολλές διαρροές. Από το Σάββατο μέχρι και την Τετάρτη, οι δημότες στην Σορωνή δεν είχαν νερό, ούτε στα σχολεία, ούτε στα νοικοκυριά με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθηθούν πολύ. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια – επιχείρηση και αποκαταστήσαμε την βλάβη».
Ο αντιδήμαρχος απηύθυνε έκκληση προς τους δημότες σε ολόκληρο το νησί να είναι πολύ προσεκτικοί με την χρήση του νερού με σωστή διαχείριση. Από σήμερα, ξεκινά ένα πρόσθετο δίκτυο με τοποθέτηση σωλήνα για μεταφορά νερού από το κτηνοτροφικό πάρκο προς την Σορωνή, για να εξασφαλιστεί η επάρκεια.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ