Ατάκτως Ερριμμένα

Φταίει ο… κακός μας ο καιρός

Μετά την έξοδο του Πάσχα που ερμηνεύτηκε από τον Αλ. Τσίπρα ως ένδειξη ευημερίας των Ελλήνων, ο Πρωθυπουργός εξήγησε με τον δικό του τρόπο και τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Όπως είπε, οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ οφείλονταν στον… βαρύ χειμώνα!  «βαρύτερος ενδεχομένως από τους προηγούμενους». Η μεγαλύτερη κατανάλωση οδήγησε στην αλλαγή κλίμακας. Δεν μπορεί, κάπου θα έχει ακούσει πως πολλοί (και) φέτος το χειμώνα δεν έβαλαν π.χ πετρέλαιο θέρμανσης, διότι δεν μπορούσαν να σηκώσουν το κόστος στα μηνιαία έξοδα. Ίσως έχει ακούσει, επίσης, πως σε πολλά σπίτια γινόταν συνδυασμός, δηλαδή ελάχιστη κατανάλωση πετρελαίου σε συνδυασμό με θερμαντικά σώματα. Σόμπες και θερμαντικά σώματα κάθε είδους είχαν την τιμητική τους, όχι από επιλογή, αλλά από ανάγκη. Κάπου θα έχει ακούσει ο «αριστερός» πρωθυπουργός ότι παιδιά, ηλικιωμένοι και ολόκληρες οικογένειες προσπαθούσαν επιβιώσουν στο κρύο,μέσα στο ίδιο τους το σπίτι! Όμως να μην ανησυχούμε γιατί στην συνέχεια ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου. Αποκτήσαμε μια νέα τύπου αξιοπρέπεια των αιφνίδιων βοηθημάτων από τα αριστερά πλεονάσματα. Θα νιώσουμε την χαρά του χαρτζιλικιού, του συσσιτίου, της πρόνοιας, των φιλάνθρωπων βοηθημάτων της κυβέρνησης, Η κυβέρνηση που θα τα άλλαζε όλα (προς το καλύτερο), μας προσκαλεί σε συσσίτια (για την ακρίβεια μας τα υπόσχεται…) Διευθέτησε όλα τα βασικά ζητήματα για τα οποία κλήθηκε να δώσει αξιόπιστες λύσεις και τώρα στρώνει τραπέζι στη μιζέρια μας και μας πληροφορεί για τον κακό μας τον καιρό. Φαντάσου τι θα γίνει στους καύσωνες του καλοκαιριού. Δεν ξέρω εάν υπάρχει κι ένας μετεωρολόγος κυβερνητικό στέλεχος, για να ρυθμίσει σε σταθερή θερμοκρασία (δωματίου) την χώρα να μη ξοδευόμαστε στη ΔΕΗ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου