«Την Κυριακή οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους μας. Με βάση τα αποτελέσματα, είναι προφανές ότι μπαίνουμε σε ένα νέο πολιτικό πλαίσιο.

Οι πολίτες έδωσαν μια σαφή και ξεκάθαρη προειδοποίηση προς την συγκυβέρνηση, ότι αυτή η πολιτική σκληρής και άδικης λιτότητας δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Η συγκυβέρνηση οφείλει να τιμήσει, αυτήν τη φορά, τις υποσχέσεις που έδωσε τόσο πριν τις εκλογές, όσο και μέσω των μηνυμάτων του Πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που ακούσαμε το βράδυ των εκλογών.

Άλλωστε, η άνοιξη του 2015, όταν και θα έχουμε μπροστά μας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν είναι μακριά.

Σε αυτές τις εκλογές, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είδαμε, πανελλαδικά, σαφή μείωση των ποσοστών μας και της απήχησης που είχαμε στους πολίτες. Πιστεύω όμως, ότι όλοι μας, όλα τα στελέχη, σε όλη την Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα, δώσαμε ένα σκληρό και δύσκολο αγώνα, για αυτό και θέλω να ευχαριστήσω τους συμπατριώτες μου για τη στήριξη τους στο ευρωψηφοδέλτιο μας.

Το αποτέλεσμα μας προβληματίζει και μας δείχνει, χωρίς καμία αμφιβολία, ότι θα πρέπει να δράσουμε άμεσα, προκειμένου να ανακτήσουμε την ορμή που είχαμε όταν ξεκινήσαμε το 2012. Στο πλαίσιο αυτό, όπως έκανα πάντα, θα συνεχίζω να μάχομαι με το ίδιο και περισσότερο πάθος για τον τόπο μας, για την πρόοδο των νησιών μας, για την ευημερία όλων μας.

Θέλω να ελπίζω ότι το αποτέλεσμα που πέτυχαν όλα τα κόμματα στις ευρωεκλογές στα Δωδεκάνησα, αλλά και σε όλο το Αιγαίο, να μην παρερμηνευτεί από τη συγκυβέρνηση.

Θα ήθελα να ευχηθώ ακόμη, ως Δωδεκανήσια, καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν τόσο ο νέος Περιφερειάρχης του Νοτίου Αιγαίου, όσο και οι Δήμαρχοι των νησιών μας.

Σε κάθε περίπτωση, οι εκλογές τελείωσαν και ήδη πέρασαν. Η σκληρή πραγματικότητα, όμως, εξακολουθεί και είναι εδώ, μπροστά μας».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ