ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεριζώνουν λουλούδια από τις νησίδες για να τα φυτέψουν στα σπίτια τους!!

Μαίρη Φώτη 2 λεπτά ανάγνωση
ΠΑΡΤΕΡΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

Κι όμως, συνέβη και αυτό! Μερικά μόλις 24ωρα μετά την φύτευση των καλ­λω­πι­στι­κών φυτών στη νησίδα των Κρη­τι­κών, που έδωσαν χρώμα στην είσοδο της πόλης… έκαναν φτερά!

Αγνω­στοι δράστες ξερί­ζω­σαν τα λου­λού­δια κατά μήκος της νησίδας, προ­κα­λώ­ντας αλγεινή εντύ­πωση.

Η αντι­δή­μαρ­χος κ. Λίτσα Κρε­μα­στι­νού δηλώνει απο­γοη­τευ­μένη αλλά και εκνευ­ρι­σμένη για την ενέρ­γεια αυτή των συμπο­λι­τών μας.

«Τα παρ­τέ­ρια αυτά δεν μπορούν να ξανα­φυ­τευ­τούν. Δια­θέ­σαμε 1.000 φυτά για τις νησίδες από εργο­λα­βίες και για να προ­μη­θευ­τούμε νέα φυτά, περι­μέ­νουμε την νέα εργο­λα­βία μετά τον Ιούνιο. Αυτά είναι απα­ρά­δε­κτα πράγ­ματα και γίνο­νται εις βάρος της πόλης μας. Καλώ τους συμπο­λί­τες μας που γνω­ρί­ζουν περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρίες για όσους κρύ­βο­νται πίσω από αυτές τις ενέρ­γειες, να ενη­με­ρώ­σουν είτε εμένα είτε το γραφείο δημάρ­χου, για να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε. Είναι ντροπή αυτό που συμ­βαί­νει και δεν είναι η πρώτη φορά. Μόλις δουν έτοιμο λου­λούδι, το ξερι­ζώ­νουν για να το φυτέ­ψουν είτε στο μπαλ­κόνι τους είτε στον κήπο τους! Και μιλάμε για λου­λού­δια που δεν κοστί­ζουν πάνω από δύο ευρώ», δήλωσε εμφανώς αγα­να­κτι­σμένη στη «δ» η αντι­δή­μαρ­χος.

Η κ. Λ. Κρε­μα­στι­νού απευ­θύ­νει έκκληση σε όσους πολίτες θέλουν να βοη­θή­σουν στην βελ­τί­ωση της εικόνας της πόλης, να ενι­σχύ­σουν την προ­σπά­θεια της Διεύ­θυν­σης Πρα­σί­νου δια­θέ­το­ντας λίγα ευρώ για να αγο­ρά­σουν καλ­λω­πι­στικά φυτά ώστε να επα­να­φυ­τευ­τούν τα παρ­τέ­ρια, μέχρι να ολο­κλη­ρω­θεί η επόμενη εργο­λα­βία και να μπο­ρέ­σει η Υπη­ρε­σία Πρα­σί­νου να προ­μη­θευ­τεί νέα φυτά. «Ξερί­ζω­σαν τα λου­λού­δια κι έμειναν οι τρύπες στα παρ­τέ­ρια. Καλώ τους ευαι­σθη­το­ποι­η­μέ­νους συμπο­λί­τες μας, να φέρουν από ένα γλα­στράκι, για να αντι­κα­τα­στα­θούν τα κλεμ­μένα φυτά και να ομορ­φύ­νουμε και πάλι την είσοδο της πόλης. Δυστυ­χώς όλες οι προ­μή­θειες γίνο­νται μέσω δια­γω­νι­σμών και στην προ­κει­μένη περί­πτωση θα απαι­τη­θεί χρόνος για να αντι­κα­τα­στα­θούν τα φυτά που ξερι­ζώ­θη­καν. Δεν έχω τη δυνα­τό­τητα να πάρω χρήματα από τα ταμεία του Δήμου για να αγοράσω φυτά. Αν την είχα, αύριο το πρωί τα παρ­τέ­ρια θα ήταν ξανά φυτε­μένα, αλλά δεν την έχω και η σεζόν έχει ήδη ξεκι­νή­σει. Αν αυτός ο τόπος δεν είναι όμορφος, δεν είναι περι­ποι­η­μέ­νος, δεν είναι αντα­γω­νι­στι­κός, δεν θα κάνουμε καλή εντύ­πωση στους επι­σκέ­πτες μας κι αυτό πρέπει να προ­βλη­μα­τί­σει όσους βρί­σκουν την εύκολη λύση, κλέ­βο­ντας τα λου­λού­δια που φυτεύει ο Δήμος για να εξοι­κο­νο­μή­σουν ένα ή δύο ευρώ», ανέφερε η κ. Κρε­μα­στι­νού.

Πολίτες της Ρόδου πάντως που είτε πέρασαν από το σημείο είτε πλη­ρο­φο­ρή­θη­καν το γεγονός, εξέ­φρα­ζαν την απο­γο­ή­τευσή τους για την συμπε­ρι­φορά εκείνων που προ­χώ­ρη­σαν σε αυτή την πράξη, εις βάρος της εικόνας της πόλης μας.

Μάλιστα, θα πρέπει να σημειω­θεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμ­βαί­νει αυτό, καθώς και σε άλλες περι­πτώ­σεις, στο κέντρο της πόλης, τα λου­λού­δια που φύτεψε η Διεύ­θυνση Περι­βάλ­λο­ντος έκαναν φτερά μέσα σε λίγες ώρες!

Είναι πάντως απο­γοη­τευ­τικό το γεγονός πως υπάρ­χουν συμπο­λί­τες μας που δρουν κατά αυτόν τον τρόπο, εις βάρος του νησιού. Οσες παρεμ­βά­σεις κι αν προ­γραμ­μα­τί­σει ο Δήμος Ρόδου για τον εξω­ραϊ­σμό της εικόνας του νησιού, όσο υπάρ­χουν δημότες που δεν υπο­λο­γί­ζουν το κοι­νω­νικό σύνολο και τον τόπο τους, το απο­τέ­λε­σμα θα είναι μηδε­νικό.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.