Κι όμως, συνέβη και αυτό! Μερικά μόλις 24ωρα μετά την φύτευση των καλλωπιστικών φυτών στη νησίδα των Κρητικών, που έδωσαν χρώμα στην είσοδο της πόλης… έκαναν φτερά!
Αγνωστοι δράστες ξερίζωσαν τα λουλούδια κατά μήκος της νησίδας, προκαλώντας αλγεινή εντύπωση.
Η αντιδήμαρχος κ. Λίτσα Κρεμαστινού δηλώνει απογοητευμένη αλλά και εκνευρισμένη για την ενέργεια αυτή των συμπολιτών μας.
«Τα παρτέρια αυτά δεν μπορούν να ξαναφυτευτούν. Διαθέσαμε 1.000 φυτά για τις νησίδες από εργολαβίες και για να προμηθευτούμε νέα φυτά, περιμένουμε την νέα εργολαβία μετά τον Ιούνιο. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα και γίνονται εις βάρος της πόλης μας. Καλώ τους συμπολίτες μας που γνωρίζουν περισσότερες πληροφορίες για όσους κρύβονται πίσω από αυτές τις ενέργειες, να ενημερώσουν είτε εμένα είτε το γραφείο δημάρχου, για να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε. Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει και δεν είναι η πρώτη φορά. Μόλις δουν έτοιμο λουλούδι, το ξεριζώνουν για να το φυτέψουν είτε στο μπαλκόνι τους είτε στον κήπο τους! Και μιλάμε για λουλούδια που δεν κοστίζουν πάνω από δύο ευρώ», δήλωσε εμφανώς αγανακτισμένη στη «δ» η αντιδήμαρχος.
Η κ. Λ. Κρεμαστινού απευθύνει έκκληση σε όσους πολίτες θέλουν να βοηθήσουν στην βελτίωση της εικόνας της πόλης, να ενισχύσουν την προσπάθεια της Διεύθυνσης Πρασίνου διαθέτοντας λίγα ευρώ για να αγοράσουν καλλωπιστικά φυτά ώστε να επαναφυτευτούν τα παρτέρια, μέχρι να ολοκληρωθεί η επόμενη εργολαβία και να μπορέσει η Υπηρεσία Πρασίνου να προμηθευτεί νέα φυτά. «Ξερίζωσαν τα λουλούδια κι έμειναν οι τρύπες στα παρτέρια. Καλώ τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας, να φέρουν από ένα γλαστράκι, για να αντικατασταθούν τα κλεμμένα φυτά και να ομορφύνουμε και πάλι την είσοδο της πόλης. Δυστυχώς όλες οι προμήθειες γίνονται μέσω διαγωνισμών και στην προκειμένη περίπτωση θα απαιτηθεί χρόνος για να αντικατασταθούν τα φυτά που ξεριζώθηκαν. Δεν έχω τη δυνατότητα να πάρω χρήματα από τα ταμεία του Δήμου για να αγοράσω φυτά. Αν την είχα, αύριο το πρωί τα παρτέρια θα ήταν ξανά φυτεμένα, αλλά δεν την έχω και η σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει. Αν αυτός ο τόπος δεν είναι όμορφος, δεν είναι περιποιημένος, δεν είναι ανταγωνιστικός, δεν θα κάνουμε καλή εντύπωση στους επισκέπτες μας κι αυτό πρέπει να προβληματίσει όσους βρίσκουν την εύκολη λύση, κλέβοντας τα λουλούδια που φυτεύει ο Δήμος για να εξοικονομήσουν ένα ή δύο ευρώ», ανέφερε η κ. Κρεμαστινού.
Πολίτες της Ρόδου πάντως που είτε πέρασαν από το σημείο είτε πληροφορήθηκαν το γεγονός, εξέφραζαν την απογοήτευσή τους για την συμπεριφορά εκείνων που προχώρησαν σε αυτή την πράξη, εις βάρος της εικόνας της πόλης μας.
Μάλιστα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, καθώς και σε άλλες περιπτώσεις, στο κέντρο της πόλης, τα λουλούδια που φύτεψε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος έκαναν φτερά μέσα σε λίγες ώρες!
Είναι πάντως απογοητευτικό το γεγονός πως υπάρχουν συμπολίτες μας που δρουν κατά αυτόν τον τρόπο, εις βάρος του νησιού. Οσες παρεμβάσεις κι αν προγραμματίσει ο Δήμος Ρόδου για τον εξωραϊσμό της εικόνας του νησιού, όσο υπάρχουν δημότες που δεν υπολογίζουν το κοινωνικό σύνολο και τον τόπο τους, το αποτέλεσμα θα είναι μηδενικό.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ