Στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ θα βρίσκονται στη Ρόδο την Κυριακή 29 Απριλίου για να πάρουν μέρος στον 5ο Διεθνή Μαραθώνιο. Συγκεκριμένα το νησί μας θα επισκεφθούν η γενική γραμματέας Τουρισμού, Ευρυδίκη Κουρνέτα, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Κωνσταντίνος Τσέγας (βρίσκεται ήδη στη Ρόδο για το συνέδριο της TUI) και η αντιπρόεδρος του ΕΟΤ, Αγγελική Χονδροματίδου. Μαζί με στελέχη της Περιφερειακής Αρχής και εκπροσώπους των ντόπιων φορέων θα πάρουν μέρος στον αγώνα πλαισιώνοντας την ομάδα “Run for Tourism”.
Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά, που στελέχη της κεντρικής διοίκησης παίρνουν μέρος ενεργά σε μία κοινή δράση. Γενικότερα, είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο τουρισμού έχει τόσο στενή σχέση με τη Ρόδο, στηρίζοντας δράσεις και πρωτοβουλίες που πραγματοποιούνται στο νησί.
Το “Run for Tourism” αποτελεί μία ακόμη πρωτοβουλία της Περιφέρειας, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεών της για τη σύνδεση των μεγάλων αθλητικών γεγονότων με τον Τουρισμό και την επιμήκυνση, κατ’ επέκταση, της τουριστικής περιόδου. Ουσιαστικά συνεχίζεται στο νησί μας η προσπάθεια που ξεκίνησε από τον κλασικό μαραθώνιο της Αθήνας από το Υπουργείο τουρισμού.
«Ο Μαραθώνιος της Ρόδου αποτελεί την κορυφαία αθλητική διοργάνωση στο Νότιο Αιγαίο με διεθνή απήχηση. Είναι ένας αγώνας-θεσμός ο οποίος πραγματοποιείται σε ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας. Συμβάλλει στην ενίσχυση της φήμης του προορισμού συνολικά, στην προσέλκυση επισκεπτών-αθλητών απ’ όλο τον κόσμο και στην προσπάθεια για την επέκταση της τουριστικής σεζόν 365 μέρες το χρόνο!
Η επίτευξη των στόχων αυτών απαιτεί συγκροτημένες ενέργειες. Είναι ένας παράλληλος αγώνας δρόμου τον οποίο χαιρόμαστε να μοιραζόμαστε με Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας για τη συμμετοχή στον 5ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου με το σύνθημα Run For Tourism/Τρέχουμε για τον Τουρισμό. Η ανταπόκρισή της στην πρόταση μας να συνεχιστεί η πρωτοβουλία αυτή του Υπουργείου στη Ρόδο, ήταν άμεση και εγκάρδια.
Ο αθλητισμός όπως και ο τουρισμός απαιτούν ομαδικό πνεύμα. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Καλούμε λοιπόν όλους τους εκπροσώπους των τοπικών τουριστικών φορέων να πλαισιώσουν την ομάδα και μαζί με τα στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ να τρέξουμε για τον Τουρισμό», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού και πρόεδρος της Ο.Ε. του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, Μαριέτα Παπαβασιλείου.
Σημειώνεται ότι η κα Αγγελική Χονδροματίδου βρέθηκε πρόσφατα ξανά στη Ρόδο και είχε συνάντηση με ντόπιους φορείς στο γραφείο του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος για τον τουρισμό 365 μέρες το χρόνο που προωθείται στη Ρόδο ,που ως προορισμός είναι ώριμος να υποστηρίξει μία τέτοια προσπάθεια. Οι μεγάλες εκδηλώσεις, όπως ο Διεθνής Μαραθώνιος ενισχύουν τις προσπάθειες για τον 12μηνο τουρισμό.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ