Ρεπορτάζ

Σημαντική η μείωση των κρουαζιεροπλοίων

Δεν παρουσιάζει βελτίωση η κατάσταση στο θαλάσσιο τουρισμό και οι κατάπλοι κρουαζιεροπλοίων στο νησί μας συνεχίζουν να είναι μειωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

«Η κατάσταση παραμένει η ίδια στο θαλάσσιο τουρισμό. Οι κατάπλοι δεν παρουσιάζουν αύξηση για πολλούς και διάφορους λόγους. Πιστεύω πως η οικονομική κρίση είναι η κύρια αιτία που οι Ευρωπαίοι δεν προθυμοποιούνται να κάνουν κρουαζιέρες στη Μεσόγειο», δήλωσε ο προϊστάμενος του Τμήματος Ασφαλείας Λιμένα κ. Παναγιώτης Ντόκος.

Όσοι ασχολούνται με το θαλάσσιο τουρισμό επισημαίνουν πως οι εταιρείες αποφεύγουν τη Ρόδο γιατί τη θεωρούν μακρινό προορισμό. Στην προσπάθεια για μείωση του κόστους εξαιρούν από τα προγράμματα προορισμούς, που για να προσεγγιστούν, απαιτείται μεγάλη κατανάλωση καυσίμων.
Επιπλέον δεν μπορούν εύκολα τα πρακτορεία να πωλήσουν εκδρομές στη Ρόδο.

Οι περισσότεροι τουρίστες που έρχονται με τα κρουαζιερόπλοια προτιμούν να επισκέπτονται τη Μεσαιωνική Πόλη και αποφεύγουν να μεταβαίνουν σε άλλες δημοτικές ενότητες του νησιού μας, όπου υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία.
Δεν δημιουργεί όμως αισιοδοξία και το γεγονός ότι καθυστερεί η έναρξη λειτουργίας της νέας μαρίνας Ρόδου.

Στο θέμα αυτό έχει αναφερθεί αρκετές φορές σε συνεντεύξεις τύπου ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς, εκφράζοντας την ευχή να λειτουργήσει η υποδομή από φέτος ώστε να έρχονται στη Ρόδο τουρίστες υψηλού οικονομικού επιπέδου.

Ο δήμαρχος επικοινωνεί τακτικά και με το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας «Μαρίνες Ρόδου» κ. Θωμά Τριανταφύλλου για να ενημερώνεται για την εξέλιξη του έργου.

Αν δεν επιταχυνθούν όμως οι διαδικασίες της κατασκευής δεν προβλέπεται να λειτουργήσει μέσα στο φετινό καλοκαίρι η νέα μαρίνα και να δημιουργήσει νέες προοπτικές στο θαλάσσιο τουρισμό.

Στο λιμάνι της Ρόδου το Μάιο θα πραγματοποιηθούν 23 κατάπλοι κρουαζιεροπλοίων.
Το πρόγραμμα κατάπλων το Μάιο, είναι το ακόλουθο:

1 Μαΐου: Aegean Odyssey
3 Μαΐου: Riviera-
Nordam- Europa
4 Μαΐου: Europa
6 Μαΐου: Thomson
Celebration- Azamara
Jurney
7 Μαΐου: Luis Olympia-
Luis Cristal
8 Μαΐου: Aida Diva-
Riviera
14 Μαΐου: Luis Olympia-
Luis Cristal
15 Μαϊου: Seven Seas
Mariner
17 Μαΐου: Luis Cristal
18 Μαΐου: Riviera
20 Μαΐου: Wind Star
21 Μαΐου: Luis Olympia-
22 Μαΐου: Aida Diva
26 Μαΐου: Star Clipper
27 Μαΐου: Wind Star
28 Μαΐου: Luis Olympia-
Luis Cristal- Celebrity Reflection

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου