Ειδήσεις

ΙΝΣΕΤΕ: Το 2020 ιστορικά το χειρότερο έτος για τον τουρισμό

Το 2020 αποτελεί το χειρότερο έτος για τον παγκόσμιο τουρισμό, με τις διεθνείς αφίξεις να μειώνονται κατά -74% σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τoυ Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO).

Οι προορισμοί παγκοσμίως υποδέχτηκαν 1,1 δισεκατομμύριο λιγότερες διεθνείς αφίξεις το 2020 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, λόγω της άνευ προηγουμένου μείωσης της ζήτησης και των εκτεταμένων ταξιδιωτικών περιορισμών.

Αυτό αναφέρει το στατιστικό δελτίο του ΙΝΣΕΤΕ για τον Φεβρουάριο που προσθέτει :

Χαρακτηριστικά το 2019 οι διεθνείς ταξιδιωτικές αφίξεις ανήλθαν σε 1,5 δισεκατομμύριο το 2019, ενώ το 2020 μόλις σε 381 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με το τελευταίο βαρόμετρο του παγκόσμιου τουρισμού, η κατάρρευση των διεθνών ταξιδιών αντιστοιχούν σε εκτιμώμενη απώλεια 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε έσοδα από εξαγωγές, δηλαδή περισσότερο από 11 φορές την απώλεια που καταγράφηκε κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2009.

unnamed 9

Η κρίση έχει θέσει σε κίνδυνο μεταξύ 100 και 120 εκατομμυρίων άμεσων τουριστικών θέσεων εργασίας, πολλές από τις οποίες σε μικρές και μικρό-μεσαίες επιχειρήσεις.

Η Ευρώπη σημείωσε μείωση -70% καταγράφοντας 221 εκατομμύρια αφίξεις έναντι 746 εκατομμύριών το 2019.

Η Ελλάδα σημείωσε μείωση -76,5% καταγράφοντας 7,4 εκατομμύρια αφίξεις έναντι 31,3 εκατομμύριών το 2019.

Λόγω της εξελισσόμενης φύσης της πανδημίας, πολλές χώρες επανεισάγουν αυστηρότερους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, που περιλαμβάνουν υποχρεωτικά τεστ, καραντίνες και σε ορισμένες περιπτώσεις πλήρες κλείσιμο των συνόρων, επιβραδύνοντας την ανάκαμψη των διεθνών ταξιδιών.

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου