ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσκόπηση: Στο 4,3% η διαφορά, χτυπάει “κόκκινο” η απαισιοδοξία των Ελλήνων

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Δημοσκόπηση

Νέα δημο­σκό­πηση – μήνυμα σε όλα τα κόμματα δείχνει ότι η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μεγα­λώ­νει. Συγκε­κρι­μένα, σύμφωνα με την Metron Analysis, η ΝΔ περνά μπροστά στην πρόθεση ψήφου (23,7% έναντι 19,4 του ΣΥΡΙΖΑ) και στην παρά­σταση νίκης (59% έναντι 25% του κυβερ­νώ­ντος κόμ­μα­τος), δηλαδή διαφορά 4,3% μονάδων.

Ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης έχει ενι­σχύ­σει σημα­ντικά την εικόνα του, καθώς είναι ο μόνος με θετικό ισο­ζύ­γιο (έστω και οριακά) θετικών γνωμών ενώ πέρασε μπροστά και στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλ­λη­λό­τε­ρος για πρω­θυ­πουρ­γός, με 22% έναντι 19% του Αλέξη Τσίπρα. Τον Ιανουά­ριο η εικόνα ήταν Τσίπρας 22% και Μητσο­τά­κης 20%.

Απαι­σιό­δο­ξοι είναι οι περισ­σό­τε­ροι Ελληνες. Το 85% δηλώνει ότι πάμε σε λάθος κατεύ­θυνση, το 63% υπο­στη­ρί­ζει ότι είναι σε χει­ρό­τερη θέση σε σχέση με έναν χρόνο πριν, το 78,3% κρίνει αρνη­τικά το έργο της κυβέρ­νη­σης και το 70,8% αξιο­λο­γεί αρνη­τικά τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθή­κο­ντά του ο πρω­θυ­πουρ­γός.

Ο δείκτης οικο­νο­μι­κής εμπι­στο­σύ­νης βρί­σκε­ται στο μείον 76% με το 88,4% να αξιο­λο­γεί αρνη­τικά την οικο­νο­μία και το 72,6% να κάνει αρνη­τι­κές εκτι­μή­σεις για το μέλλον.

Οι πολίτες δηλώ­νουν ξεκά­θαρα πως η χώρα κινεί­ται σε λάθος κατεύ­θυνση και σε ποσοστό 64,7% ζητούν κυβέρ­νηση συνερ­γα­σίας με στόχο να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ (73,2% έναντι 22,4% που προ­τι­μούν την επι­στροφή στη δραχμή).

Οι πολίτες είναι πλήρως απο­γοη­τευ­μέ­νοι από τη στάση της ΕΕ στο προ­σφυ­γικό (91,4%), κρίνουν αρνη­τικά τους χει­ρι­σμούς της ελλη­νι­κής κυβέρ­νη­σης (59,4%), συμ­φω­νούν με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ (54,9%) και ανη­συ­χούν για την παρα­μονή μας στη ζώνη του Σένγκεν (66,7%)

Σε ότι αφορά στα αγρο­τικά μπλόκα το 58,3% δηλώνει αντί­θετο με τη συγκε­κρι­μένη μορφή κινη­το­ποί­η­σης. Αξιο­ση­μεί­ωτο, πάντως, είναι το γεγονός ότι συμ­φω­νεί το 52% των νέων από 18 έως 34 ετών και δια­φω­νεί το 70% των πολιτών που ανήκουν στην κατη­γο­ρία 55- 64 ετών.

Η δημο­σκό­πηση περι­λαμ­βά­νει και μία σειρά ερω­τη­μά­των για το Ποτάμι το οποίο πραγ­μα­το­ποιεί αυτό το Σαβ­βα­το­κύ­ριακο το πρώτο του συνέ­δριο. Το 62,8% των ψηφο­φό­ρων ζητά συνερ­γα­σίες, με το 44% να προτιμά τη ΝΔ, το 36% τη Δημο­κρα­τική Συμπα­ρά­ταξη και το 30% τον ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. αυθόρ­μη­τες πολ­λα­πλές ανα­φο­ρές)

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.