Ρεπορτάζ

Συνέντευξη τύπου Κολιάδη και Καμπούρη για αθλητικά και πολιτιστικά θέματα

Σειρά από κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις ανακοίνωσαν χτες σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γιάννης Καμπούρης και Πολιτισμού κ. Αλέξανδρος Κολιάδης.

«Η σημερινή κοινή συνέντευξη Τύπου αφορά μια συνεννόηση που είχαμε και με την αρωγή του δημάρχου μας, κ. Αντώνη Καμπουράκη για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια για τις παρεμβάσεις στα γήπεδα του νησιού. Ξεκινήσαμε με τα γήπεδα ποδοσφαίρου να τοποθετούμε μικροφωνικές εγκαταστάσεις. Συγκεκριμένα:
-στο Οικονομίδειο Γήπεδο Ιαλυσού
-στο Γήπεδο Διαγόρας Ρόδου
-στο Κλειστό Γήπεδο στο Βενετόκλειο
-στον Άγιο Σουλά
-στην Δαματριά
-στ’ Απόλλωνα
-στις Καλυθιές
Θα είχαμε προχωρήσει ήδη αλλά σημειώθηκαν καθυστερήσεις με τις εταιρείες κούριερ.
Σιγά σιγά θα επεκταθούμε σε όλο το νησί» ανέφερε.
Ο ΑΛ. ΚΟΛΙΑΔΗΣ
Τοποθετούμενος ο κ. Κολιάδης ως πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ υπογράμμισε τα εξής: «Η αλήθεια είναι πως εμείς θέλουμε να εστιάσουμε στις υποδομές που έχουμε. Η στήριξη του κ. Καμπούρη, μας βοηθάει στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων που υπάρχουν. Μας ενδιαφέρει να υπάρχουν υποδομές ώστε να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε μεγάλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Όπως και στα γήπεδα, θα γίνουν τέτοιες παρεμβάσεις και σε όλους τους πολιτιστικούς χώρους».
Οι παρεμβάσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό και σε πολλά γήπεδα προχωράει η δεύτερη φάση όπως το ‘Καλλιπάτειρα’ ενώ σε πολλούς άλλους αθλητικούς χώρους γίνονται παρεμβάσεις στις υποδομές.
«Στο κομμάτι του Πολιτισμού έχουμε κάνει παρεμβάσεις στον χώρο που στεγάζεται η Φιλαρμονική όπου οι συνθήκες ήταν τριτοκοσμικές. Το ίδιο ισχύει για το Ρόδον και για το Ωδείο –όπου δεν μπορούσαν να γίνουν μαθήματα. Η αλήθεια είναι πως όποιες παρεμβάσεις και να κάνουμε, δεν είναι αρκετές.
Το σίγουρο είναι πως το Ρόδον όπως και το Δημοτικό Θέατρο, είναι τα δύο κέντρα που φιλοξενούν εκδηλώσεις –είτε το καλοκαίρι είτε τον χειμώνα. Οι πρώτες παρεμβάσεις είχαν να κάνουν με τον καλλωπισμό και την αισθητική. Από εκεί κι έπειτα θα αλλάξουμε τις μικροφωνικές, τον φωτισμό κ.λπ.
Οι χώροι είναι μικροί –εάν θέλουμε να κάνουμε μεγάλες εκδηλώσεις και δεν υπάρχουν χώροι. Νομίζω πως όλοι ανυπομονούμε να ξαναδούμε το Εθνικό Θέατρο για να μπορούμε να φιλοξενήσουμε μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα».
Μιλώντας για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται θα γίνουν σε ανοιχτούς, υπαίθριους χώρους αν και υπάρχουν κάποια έκτακτα προβλήματα όπως π.χ. οι καιρικές συνθήκες, είπε:
«Θεωρούμε πως αξίζει στη Ρόδο να έχει ένα μεγάλο, σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο με ευρωπαϊκές προδιαγραφές που να μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες εκδηλώσεις. Η πόλη της Ρόδου χρειάζεται κατ’ αρχήν ένα μεγάλο πολιτιστικό κέντρο πολλαπλών χρήσεων. Το Εθνικό Θέατρο θα έχει άλλη λειτουργία…», ανέφερε.
1.080 ΑΙΤΗΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
ΤΩΝ 300Ε
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καμπούρης, υπογράμμισε πως από όλα τα ΚΕΠ στο νησί της Ρόδου συγκεντρώθηκαν 1.080 αιτήσεις για το επίδομα που ανακοίνωσε η δημοτική αρχή, των 300 ευρώ: «Βρισκόμαστε στη διαδικασία της επεξεργασίας των αιτήσεων με τους κοινωνικούς λειτουργούς.
Η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιανουαρίου και θα προβούμε σε ανακοινώσεις στις αρχές Φεβρουαρίου. Ενδεχομένως να συμπεριληφθούν και άτομα που δικαιούνταν επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου