Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κατηγορούμενος για εμπρησμό από πρόθεση και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας δια πυρός κατά συρροή παραπέμφθηκε για την 14η Φεβρουαρίου 2020 ένας κάτοικος της Ρόδου, ως υπαίτιος της «μαφιόζικης» επίθεσης εις βάρος στελέχους – μηχανικού της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου την 7η Νοεμβρίου 2019!!
Ο κατηγορούμενος είχε προσαχθεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, που διενήργησε το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και είχε θεωρηθεί από την πρώτη στιγμή ύποπτος.
Οι υποψίες στράφηκαν κατά του συγκεκριμένου ως άνω ατόμου το οποίο σύμφωνα με δύο υπαλλήλους της ίδιας υπηρεσίας παρακολουθούσε το θύμα τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή πρόστιμο που του επέβαλε μετά από έλεγχο.
Οι ανακριτικοί υπάλληλοι της ΠΥΡ συνέχισαν ωστόσο την έρευνα με αξιοποίηση μαγνητοσκοπημένου υλικού από παρακείμενα του σημείου του εμπρησμού καταστήματα αλλά και από έρευνες σε πρατήρια υγρών καυσίμων.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», την 03.16 ώρα τα ξημερώματα της 7ης Νοεμβρίου 2019 προκλήθηκε έκρηξη σε αυτοκίνητο μάρκας Audi ιδιοκτησίας επιτελούς της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε ιδιωτικό χώρο έναντι της οικίας του, στην οδό Αισχύνης στο Ροδίνι.
Η φωτιά επεκτάθηκε σε αυτοκίνητο μάρκας Suzuki ιδιοκτησίας της πεθεράς του, που ήταν και η πρώτη που αντιλήφθηκε το συμβάν και έσπευσε με τον σύζυγό της για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Τα δύο οχήματα κάηκαν ολοσχερώς, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστη και το αυτοκίνητο της συζύγου του «στόχου» του εμπρηστή, μάρκας Μercedes.
Ο πανικός που σημειώθηκε ήταν πρωτοφανής, ενώ τα ψυχικά τραύματα και ο φόβος των παιδιών του δημοσίου υπαλλήλου δύσκολα περιγράφεται.
Ο δημόσιος υπάλληλος προσπαθούσε να διασώσει από το φλεγόμενο αυτοκίνητο του ειδικά μηχανήματα gps που είχε στο χώρο αποσκευών και ταυτόχρονα φοβόταν για τυχόν επίθεση του μανιακού που προκάλεσε την πυρκαγιά.
Σημειώνεται ότι την 4η Ιουλίου 2019 έγινε απόπειρα εμπρησμού των γραφείων της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου.
Πιο συγκεκριμένα άγνωστοι δράστες έριξαν εύφλεκτο υγρό στην είσοδο της δημόσιας υπηρεσίας και έβαλαν φωτιά η οποία προκάλεσε φθορές και από καθαρή τύχη δεν εξαπλώθηκε στο εσωτερικό της.
Πρόκειται για την δεύτερη απόπειρα δολιοφθοράς στην υπηρεσία.
Αγνωστος δράστης είχε ξηλώσει σωλήνα νερού και τον είχε βάλει στον υποσταθμό υψηλής τάσης, που βρίσκεται στον χώρο στάθμευσης της υπηρεσίας.
Τα επεισόδια με θύματα υπαλλήλους της συγκεκριμένης υπηρεσίας είναι διαρκή.
Την 5η Σεπτεμβρίου 2019 ο ίδιος μηχανικός της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, είχε ξυλοκοπηθεί αγρίως, από καντινιέρη, προκειμένου να μην ασκήσει το υπηρεσιακό του καθήκον.
Ο καντινιέρης διατηρεί επί του αιγιαλού, στην παραλία Αφάντου, απέναντι από τις εγκαταστάσεις του γκολφ Αφάντου επιχείρηση, που μόνο τροχήλατη καντίνα δεν θυμίζει.
Ο υπάλληλος είχε μεταβεί στο σημείο απέναντι από το club house του γκολφ Αφάντου προκειμένου να καταγράψει το μέγεθος των αυθαιρεσιών που έχουν συντελεστεί (πέργκολες, βάσεις κλπ) και να γνωστοποιήσει τα στοιχεία στην υπηρεσία για την έκδοση σχετικού πρωτοκόλλου.
Πλην όμως ο ιδιοκτήτης της καντίνας του επιτέθηκε, τον προπηλάκισε και τον χτύπησε με ιδιαίτερη βαρβαρότητα.
Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος για την εμπρησμό έχει καταγραφεί σε κάμερες που κατέγραψαν την πορεία του οχήματος που οδηγούσε μέχρι το σημείο του συμβάντος αμέσως πριν και αμέσως μετά από αυτό.

Ως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας θα παραστεί στη δίκη η δικηγόρος κ. Μαρίνα Κρανίτη – Τσέρκη.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ