Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο έγραψε ο προπονητής και πρόεδρος του Πήγασου Κρεμαστής Βαγγέλης Αθανασιάδης, ο οποίος αναφέρεται στην κατάσταση που έχει περιέλθει ο αθλητισμός λόγω του κορωνοϊού και της διακοπής των πρωταθλημάτων. Αναλυτικά, όσα ανέφερε ο έμπειρος τεχνικός:
«Μετά από μια δεκαετία μεγάλης οικονομικής κρίσης συνοδευόμενης από βαριά μνημόνια, μιας παρατεταμένης προσφυγικής κρίσης που συνδέεται με τις χρόνιες προβληματικές σχέσεις με την γείτονα χώρα και με μια τρίμηνη γενική καραντίνα καλούμαστε πάλι ως κράτος και πολίτες να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κι ελπίζω το τελευταίο μέρος της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης με τον νέο γενικό εγκλεισμό μας. Ένας από τους τομείς που πλήττονται άμεσα είναι αυτός του αθλητισμού και ειδικότερα τα αθλητικά σωματεία που τον συνθέτουν αφού μετά την πλήρη διακοπή των κρατικών επιχορηγήσεων εδώ και πολλά χρόνια τώρα λόγω των διαδοχικών παύσεων λειτουργίας τους απώλεσαν και τους τελευταίους οικονομικούς πόρους που αφορούν χορηγούς, συνδρομές ακαδημιών και εισπράξεις εισιτηρίων.
Δυστυχώς εκτός από τα οικονομικά θέματα δημιουργούνται και προπονητικά και αγωνιστικά διότι οι αλλεπάλληλες και μακροχρόνιες διακοπές των προπονήσεων και αγώνων δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στην προπονητική συνέχεια και βελτίωση των ομάδων και των αθλητών. Η διάθεση της Γ.Γ.Α να ενισχύσει οικονομικά τους αθλητικούς συλλόγους μαζί με την μικρή όμως συνάμα θετική ενίσχυση από την Τ.Ε Ε.Ο.Κ. αποτελεί για εμάς ένα σημαντικό όπλο για την αντιμετώπιση των προαναφερόμενων προβλημάτων μας.
Θα ήθελα όμως ως μέλος της αθλητικής οικογένειας να απευθύνω έκκληση προς τον Δήμο Ρόδου και τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παράλληλα με την σημαντική τους προσφορά στην βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων να εκπονήσουν κι ένα έκτακτο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης των αναγνωρισμένων αθλητικών σωματείων της Ρόδου κι ευρύτερα της Δωδεκανήσου με στόχο την αύξηση των πιθανοτήτων επιβίωσης τους. Ως πρόεδρος και προπονητής του Πήγασου Κρεμαστής αισθάνομαι ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να αναφερθώ στην ιστορία, τα επιτεύγματα και την λειτουργία του συλλόγου μου αφού θεωρώ ότι προέχουν αυτές τις μέρες σημαντικότερα θέματα που αφορούν την υγεία και την οικονομική κατάσταση του καθενός μας παρά μόνο να ευχηθώ σύντομη διέξοδο από την κρίση με τις όσο το δυνατόν λιγότερες συνέπειες για όλους μας.
Τέλος ως υπεύθυνος των αθλητικών διοργανώσεων Galis Basketball εύχομαι να μας δοθεί η δυνατότητα, τη οποία λόγω κορωνοιού δεν είχαμε φέτος, το 2021 να διοργανώσουμε ισάξιες και καλύτερες αθλητικές εκδηλώσεις σε σχέση με το παρελθόν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Καλή δύναμη και υπομονή σε όλους τους Έλληνες».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ