Τοπικές Ειδήσεις

Κοινή δράση ΠΝΑι, Δήμου Ρόδου και Συλλόγου Φροντιστών για παροχή υπηρεσιών παιδείας

Σε κοινή δράση για παροχή φροντιστηριακών υπηρεσιών στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, προχωρούν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου και ο Σύλλογος Φροντιστών Ρόδου.
Αυτό ανέφεραν χτες σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν η αντιπεριφερειάρχης Υγείας κα Χ.Γιασιράνη και ο αντιδήμαρχος κ. Θαν.Βυρίνης οι οποίοι ξεκαθάρισαν πως πρόκειται για παροχές για παιδιά των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν έξτρα για να παρακολουθούν μαθήματα σε φροντιστηριακό επίπεδο.
Η αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον κ. Βυρίνη αλλά και τους ιδιώτες φροντιστές που παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες «αθόρυβα» ενώ τόνισε πως η ηλικιακή ομάδα που ζητάει υποστήριξη είναι κυρίως τα παιδιά του Λυκείου.
«Πρόκειται για 11 οικογένειες, ενώ τα μαθήματα είναι 40 (θεωρητικής, τεχνολογικής και θετικής κατεύθυνσης). Η ΠΝΑι πάντα σε συνεργασία με τους ιδιώτες φροντιστές στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας που έχουν, προχωρά και φέτος σε αυτή την παροχή», όπως είπε.
Ο κ. Βυρίνης επισήμανε τις ανάγκες που υπάρχουν για τα παιδιά οικογενειών που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν φροντιστήρια: «Είναι μια ανάγκη της ελληνικής οικογένειας του μεσαίου και χαμηλού εισοδηματικού επιπέδου. Είμαστε ικανοποιημένοι, καθώς τα 15 συνολικά φροντιστήρια που συμμετέχουν σε αυτή την παροχή, ποτέ δεν το είδαν ως μια επιπλέον επιβάρυνση», ανέφερε.
Αυτό που ειπώθηκε είναι ότι υπάρχει εχεμύθεια και διακριτή διαδικασία καθώς την τελευταία διετία πολλές οικογένειες έχουν υποστεί πολύ μεγάλες μειώσεις στο μηνιαίο εισόδημά τους.
Επίσης να σημειωθεί ότι οι θέσεις είναι απεριόριστες. Προς το παρόν η στήριξη παρέχεται σε 20 παιδιά από 11 οικογένειες. Αυτή η παροχή θα προωθηθεί και σε άλλα νησιά πέραν της Ρόδου, όπου υπάρχουν ανάλογες ανάγκες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου