Ρεπορτάζ

Παρεγράφη υπόθεση απάτης με θύμα Αφαντενό που κατήγγειλε παιδική του φίλη

Επαυσε χθες οριστικά λόγω παραγραφής υπόθεση με κατηγορούμενη μια κάτοικο της Ρόδου, που καταμηνύθηκε με μια κάτοικο της Αττικής, από έναν Αφαντενό, ο οποίος διατείνεται ότι του απέσπασαν 185.000 ευρώ, εκμεταλλευόμενες τον ευαίσθητο χαρακτήρα του και εξαπατώντας τον ότι είχαν ανάγκη από χρήματα για την αντιμετώπιση έκτακτων προβλημάτων υγείας.
Το δικαστήριο έκρινε ότι το ύψος της βλάβης που πιθανότατα υπέστη ο κατηγορούμενος δεν υπερβαίνει σύμφωνα με αποδείξεις τραπεζικών καταθέσεων από τις οποίες προκύπτουν καταβολές στο ύψος των 60.000 ευρώ περίπου και ως εκ τούτου πρόκειται για πλημμέλημα που έχει ήδη υποπέσει σε παραγραφή.
Οι υπόλοιπες καταβολές, που όπως υποστήριξε ο κατηγορούμενος, έγιναν σε μετρητά και για τις οποίες εμφάνισε άνευ ημερομηνίας χειρόγραφες αποδείξεις, δεν αποδείχθηκαν.
Σημειώνεται ότι στην δίκη υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας κ. Βασιλείου Περίδη και του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Μανώλη Κουτσούκου, με τους μάρτυρες και των δύο πλευρών αλλά και τον φερόμενο ως θύμα ως προς τις αιτίες χορήγησης των χρημάτων στην κατηγορούμενη.
Η κατηγορούμενη εξαιτίας της κακής οικονομικής της κατάστασης, φέρεται να του ζητούσε κατά καιρούς μικροποσά ως βοήθεια και του σύστησε και τη δεύτερη. Αφού αναπτύχθηκε φιλική σχέση μεταξύ τους, τον Μάρτιο του 2009 η πρώτη δέχτηκε, όπως κατήγγειλε ο μηνυτής, τηλεφώνημα από μια γυναίκα, που εφέρετο να είναι η μητέρα της δεύτερης, η οποία της ζήτησε δανεικά 2.000 ευρώ ως άμεση βοήθεια, διότι αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα.
Τον Απρίλιο του έτους 2009 η κατηγορούμενη φέρεται να τον κάλεσε στο σπίτι της και κλαίγοντας να του ανακοίνωσε, ότι η δεύτερη, η αδελφή της και ο αρραβωνιαστικός της αδελφής της, πήγαιναν στο Πήλιο για σαββατοκύριακο και σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε, συγκρούστηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, σκοτώθηκε ο μνηστήρας της αδελφής της, η αδελφή της μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και η δεύτερη τραυματίστηκε στο πρόσωπο και στο χέρι σοβαρά, για την αποκατάσταση της λειτουργίας του οποίου έπρεπε να μεταβεί στην Ελβετία και τα χρήματα, που επρόκειτο να του επιστρέψει τα χρειάζονταν άμεσα, για να μην μείνει παράλυτο το χέρι της.
Φέρεται να τον διαβεβαίωσε ότι θα του επέστρεφαν τα χρήματα, που τους είχε δανείσει, μετά την πώληση και άλλων ακινήτων στην Αθήνα και ο Αφαντενός πείσθηκε να της δανείσει ακόμη 19.400 ευρώ για να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας της στην Ελβετία…
Φέρεται να της κατέβαλε επιπλέον σταδιακά για την κάλυψη αναγκών της το ποσό των 7.500 ευρώ ενώ η μητέρα της δεύτερης φέρεται να τον διαβεβαίωσε, από τηλέφωνο που ανήκε στην πρώτη εγκαλούμενη, ότι τον Σεπτέμβριο του 2009, θα του ενεχειρίαζε μία επιταγή προς εξασφάλισή του. Στο μεταξύ, όπως ισχυρίστηκε, τον έπεισαν ότι δεν διέτρεχε κανένα κίνδυνο το άτυπο δάνειο ύψους μέχρι τότε 32.750 ευρώ διότι είχαν μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Υποστηρίζει ακόμη ότι της έδωσε χρήματα για έξοδα κηδείας, κατασκευή τάφου, για την εφορία, για μετακόμιση, για αφαίρεση όγκου στήθους από συγγενή της, για επαναπατρισμό σορού από την Αυστραλία κ.ά..

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου