Τοπικές Ειδήσεις

B. Μηναΐδης: Ομαλά εξελίσσεται η σεζόν και τον Σεπτέμβριο

Απρόσκοπτα εξελίσσεται η τουριστική περίοδος στη Ρόδο. Ο Σεπτέμβριος αναμένεται να κλείσει με περισσότερους από 150.000 ξένους επισκέπτες, ενώ παράγοντες της αγοράς προβλέπουν ότι και ο Οκτώβριος θα έχει την ίδια δυναμική. Η Ρόδος έχει κερδίσει το στοίχημα του τουρισμού εν μέσω πανδημίας με αποτέλεσμα να αποτελεί περιζήτητο προορισμό.
Όπως σημειώνει ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΞΡ, Βάσος Μηναΐδης κρατήσεις έρχονται συνεχώς και μάλιστα από «νέους πελάτες», ανθρώπους οι οποίοι δεν είχαν επισκεφτεί ποτέ στο παρελθόν τη Ρόδο. Οι πιστοί φίλοι του προορισμού, όσοι είχαν προγραμματίσει να περάσουν τις θερινές τους διακοπές στο νησί της Ρόδου, μετέφεραν τις κρατήσεις τους για τη σεζόν του 2021, δεχόμενοι τα voucher που προσέφεραν οι τουρ οπερέιτορς.
«Η σεζόν εξελίσσεται ικανοποιητικά. Υπάρχει μία καλή ροή επισκεπτών στο νησί. Ο Σεπτέμβριος ήταν ένας καλός μήνας, αντίστοιχος του Αυγούστου και πιστεύω ότι και τον Οκτώβριο η κίνηση θα κυμανθεί στα ίδια περίπου επίπεδα. Συνεχίζουν να έρχονται νέες κρατήσεις από νέους πελάτες-κυρίως Γερμανούς-οι οποίοι διάβασαν τα καλά σχόλια όλων όσων επισκέφθηκαν φέτος το νησί και τα θετικά δημοσιεύματα για τον προορισμό. Τους κάνουν εντύπωση η καλή οργάνωση και οι πολύ καλές υπηρεσίες που δέχονται, γι’ αυτό και επιλέγουν τη Ρόδο.
Οι επαναλαμβανόμενοι πελάτες, έχουν μεταφέρει τις διακοπές τους για το 2021. Οι περισσότεροι επισκέπτες έρχονται για πρώτη φορά στο νησί, μένουν ευχαριστημένοι και εκφράζουν αυτή την ικανοποίησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε τουριστικές πλατφόρμες και σε εμάς προσωπικά. Δημιουργήθηκε γενικώς μία πολύ καλή εικόνα γύρω από τον προορισμό από τους ίδιους τους επισκέπτες μας», δήλωσε ο κ. Μηναϊδης.
Ο κ. Μηναΐδης σημειώνει ότι θα μπορούσε η σεζόν να είχε εξελιχθεί ακόμη καλύτερα, σε περίπτωση που ο προορισμός άνοιγε στις 15 Ιουνίου και δεχόταν πτήσεις από τη Γερμανία, όπως συνέβη με τα αεροδρόμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Σε αυτή την περίπτωση, θα δεχόταν το νησί τουλάχιστον 100.000 με 150.000 επιπλέον τουρίστες και μάλιστα σε μία περίοδο με πολύ καλύτερες τιμές απ΄ό,τι στη low season.
Σημειώνεται ότι μεγάλοι τουρ οπερέιτορς, όπως ο FTI και ο Jet2 έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για να συνεχίσουν τα προγράμματά τους στη Ρόδο και το Νοέμβριο. Ωστόσο, όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς, αυτό θα εξαρτηθεί από τα ποσοστά των πληροτήτων που μπορεί να εξασφαλιστούν έτσι ώστε να είναι «βιώσιμη» η λειτουργία των ξενοδοχείων και από πολλές άλλες παραμέτρους.
Σημειώνεται ότι αυτό το δύσκολο, παγκοσμίως, καλοκαίρι, η Ρόδος δέχθηκε περισσότερους από 300 χιλιάδες ξένους επισκέπτες (μέσω του αερολιμένα Διαγόρας) τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο οι διεθνείς αφίξεις έφτασαν τις 112.912, ενώ τον μήνα Αύγουστο, σημειώθηκε άνοδος 69%, με τις αφίξεις να ανέρχονται στις 190.937, μέσα από 1390 πτήσεις.

Τον Αύγουστο, παρατηρήθηκε μικρή κάμψη στο δεύτερο δεκαπενθήμερο, αφού τις δύο πρώτες εβδομάδες οι επιβάτες έφτασαν τους 102.046, ενώ τις επόμενες δύο, οι επιβάτες έπεσαν στους 88.891.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου