Με τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Θωμά Σωτρίλλη, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία της  Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, κ. Γενς Πλότνερ, (Jens Plötner), ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ρόδο.

 

Στην συνάντηση συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα που αφορούν αφενός τους Γερμανούς οι οποίοι επισκέπτονται την Ρόδο για Τουρισμό (με αυξητικά νούμερα) ενώ υπάρχουν αρκετοί Γερμανοί υπήκοοι οι οποίοι διαμένουν στο νησί μόνιμα και επέλεξαν την Ρόδο, σαν το νέο τους σπίτι για διάφορους λόγους όπως η πλούσια ιστορία του νησιού, οι ομορφιές του, οι άνθρωποι αλλά και η φιλοξενία.

 

Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, ο αντιπεριφερειάρχης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η συνάντηση μας με τον Γερμανό Πρέσβη επικεντρώθηκε σε πολιτικά ζητήματα, σε θέματα Τουρισμού καθώς και στις διμερείς σχέσεις της Ρόδου με την Γερμανία. Όσον αφορά τις προοπτικές ανάμεσα στις δύο πλευρές, μπορώ να σας πω ότι υπάρχει μια πολύ ισχυρή βάση σε ό,τι αφορά τον Τουρισμό αλλά πρέπει να δουλέψουμε από κοινού ώστε να εξετάσουμε τις εναλλακτικές μορφές ώστε να έχουμε Τουρισμό όλο τον χρόνο, και βεβαίως, πώς μπορούμε να τον προωθήσουμε».

 

Από την πλευρά του, ο Γερμανός Πρέσβης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ρόδο. Δεν είναι η πρώτη μου φορά που επισκέπτομαι το νησί, αλλά είναι η πρώτη φορά που έρχομαι ως Πρέσβης. Ήταν σημαντική η συνάντησή μου με τον αντιπεριφερειάρχη. Η Ρόδος έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης καθώς και από γεωγραφική άποψη, είναι πολύ σημαντική κάτι που θεωρώ πως είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα παράμετρος, η οποία πρέπει να ληφθεί υπόψη. Εργαζόμαστε ήδη από κοινού αλλά μπορούμε πάντα να κάνουμε κάτι καλύτερο».

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ