Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση λόγω του κινδύνου απώλειας πειστηρίων γύρω από την συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε το τροχαίο δυστύχημα που έκοψε το νήμα της ζωής του Παναγιώτη Χούλη, προέδρου της ΟΝΝΕΔ, σε ηλικία μόλις 31 ετών.
Η έρευνα ξεκίνησε μετά από μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο αδελφός και ο πατέρας του θύματος κατά κάθε υπευθύνου προσώπου, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου τους κ. Μανώλη Βλάχου.
Η είδηση του θανάτου του 31χρονου συγκλόνισε όλα τα μέλη και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και ολόκληρο το νησί της Ρόδου, που γνώριζε και αγαπούσε τον Παναγιώτη, ένα νέο άνθρωπο που είχε τόσα ακόμη να προσφέρει στον τόπο του και στους συνανθρώπους του.
Πιο συγκεκριμένα την 1η Σεπτεμβρίου 2018 και περί ώραν 08:00 οι οικείοι του 31χρονου ειδοποιήθηκαν ότι περί ώρα 06.40 πμ οδηγώντας στο 1ο χλμ Ρόδου -Καμείρου (περιοχή Κάτω Πέτρες) δίκυκλη μοτοσυκλέτα με κατεύθυνση από την πόλη της Ρόδου προς την Ιαλυσό εξετράπη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Οι οικείοι του 31χρονου ενημερώθηκαν και ζήτησαν να ερευνηθεί δεόντως ότι μια αλλοδαπή αυτόπτης μάρτυρας, που επέβαινε σε λεωφορείο της ΔΕΣ, ανέφερε ότι στον τόπο του ατυχήματος υπήρξε ένα τουριστικό λεωφορείο, παραπλεύρως του δικύκλου και του σώματος του Παναγιώτη που κείτονταν στο έδαφος και είδε άτομο, που κατονομάζεται, να μετακινεί το δίκυκλο, να το τοποθετεί όρθιο στην αριστερή πλευρά του οδοστρώματος (στηρίζοντάς το επάνω στην πλαγιά βουνού που υπάρχει ) και να φεύγει χωρίς να αναμένει την Τροχαία και το ασθενοφόρο.
Οι οικείοι του εκλιπόντος θεωρούν ότι το συγκεκριμένο άτομο αλλοίωσε τα πειστήρια του εγκλήματος.
Ζήτησαν έτσι την κατάσχεση του τουριστικού λεωφορείου και την παράδοσή του σε πραγματογνώμονα για να διαπιστωθεί αν φέρει ίχνη πρόσφατης επισκευής και βαψίματος των εξωτερικών πλευρών του, την κατάσχεση του τακογράφου του και την αποστολή του δικύκλου και του λεωφορείου στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ίχνη του δικύκλου στα ελαστικά ή στα πλάγια σημεία του ως άνω τουριστικού λεωφορείου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ