Η υπουργός Παιδείας απευθυνόμενη σε γονείς που αντιδρούν στη χρήση μάσκας, ανέφερε ότι «το πιο σημαντικό που μπορούν να κάνουν για το παιδί τους είναι η χρήση της μάσκας»

Για τα μέτρα με τα οποία θα λειτουργήσουν φέτος τα σχολεία όλων των βαθμίδων, τη χρήση μάσκας αλλά και για τη διαχείριση κρούσματος κορoνοϊού στα σχολεία αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι οι ειδικοί έχουν εξηγήσει αναλυτικά πως όχι μόνο δεν υπάρχει κίνδυνος από τη χρήση μάσκας από τους μαθητές αλλά αντίθετα τα οφέλη είναι πάρα πολύ σημαντικά, πρωτίστως για τον κορονοϊό αλλά και για προστασία από άλλες λοιμώξεις.

Ακόμη απευθυνόμενη σε γονείς που αντιδρούν στη χρήση μάσκας, είπε ότι «το πιο σημαντικό που μπορούν να κάνουν για το παιδί τους είναι η χρήση της μάσκας» και θύμισε πως η μάσκα έχει ήδη μπει στην καθημερινότητά μας, τόσο των ενηλίκων όσο και των ανηλίκων και τώρα μπαίνει και στο σχολείο.

«Είναι ένα μάθημα ζωής. Να μάθουν τα παιδιά μας να προσαρμόζονται στις νέες καταστάσεις. Η προσαρμοστικότητα είναι μια ειδική δεξιότητα στην οποία το σχολείο έχει να διαδραματίσει καίριο ρόλο», τόνισε η υπουργός. Παράλληλα η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι ξεκινάει συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο προκειμένου γιατροί να πηγαίνουν στα σχολεία και να εξηγούν στους μαθητές τη σημασία της εφαρμογής των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού αλλά και την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.

Σύμφωνα με την ίδια ο ΕΟΔΥ θα εκδώσει αναλυτικές οδηγίες σταθμισμένες στην ηλικία των παιδιών για τη χρήση μάσκας και ετοιμάζονται βίντεο για μαθητές και εκπαιδευτικούς για το ίδιο θέμα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ