Ειδήσεις

Στο ΕΤΕΑ από 1η Σεπτεμβρίου 11 Επικουρικά Ταμεία – Η λίστα

Υλοποιώντας τις δεσμεύσεις του Μνημονίου ο υφυπουργός Εργασίας Παύλος Χαϊκάλης υπέγραψε την υπουργική απόφαση. Ποια Ταμεία αφορά και ποιες είναι οι… άμεσες συνέπειες για τους ασφαλισμένους.

Στο ΕΤΕΑ εντάσσονται με υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο Παύλος Χαϊκάλης έντεκα Ταμεία επικουρικής ασφάλισης. Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου και αφορά όλα τα επικουρικά ταμεία που είναι αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας καθώς και τους Τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασϕάλισης του Ταμείου Επικουρικής Ασϕάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασϕαλείας (Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.) αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Τα Ταμεία θα λειτουργούν «με ενιαία διοικητική και οικονομική οργάνωση», όπως τονίζεται ρητά στη συγκεκριμένη απόϕαση και θα διέπονται από τις διατάξεις της νομοθεσίας, όπως κάθε ϕορά ισχύουν.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στην περίπτωση που προκύψει ανάγκη για νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, λόγω της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος από τον Οκτώβριο θα «πληρώσουν» και οι ασφαλισμένοι αυτών των Ταμείων.

Τα Ταμεία που εντάσσονται στο ΕΤΕΑ είναι τα εξής:

α) Τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασϕάλισης του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. (Τομέας Επικουρικής Ασϕάλισης Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων (Τ.Ε.Α.Υ.Α.Π.), Τομέας Επικουρικής Ασϕάλισης Ελληνικής Χωροϕυλακής (Τ.Ε.Α.Ε.Χ.) και Τομέας Επικουρικής Ασϕάλισης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Τ.Ε.Α.Υ.Π.Σ.) αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

β) Kλάδος Επικουρικής Ασϕάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών του Ο.Α.Ε.Ε.

γ) Τoμέας Επικουρικής Ασϕάλισης Αρτοποιών (Τ.Ε.Α.Α.) του Κλάδου Επικουρικής Ασϕάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών του Ο.Α.Ε.Ε.

δ) Τoμέας Επικουρικής Ασϕάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων (Τ.Ε.Α.Π.Υ.Κ.) του Κλάδου Επικουρικής Ασϕάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών του Ο.Α.Ε.Ε.

ε) Τομέας Επικουρικής Ασϕάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων του Κλάδου Επικουρικής Ασϕάλισης του Ε.Τ.Α.Α.

στ) Τομέας Ασϕάλισης Συμβολαιογράϕων (Τ.Α.Σ.) του Κλάδου Επικουρικής Ασϕάλισης του Ε.Τ.Α.Α.

ζ) Τομέας Επικουρικής Ασϕάλισης Δικηγόρων (Τ.Ε.Α.Δ.) του Κλάδου Επικουρικής Ασϕάλισης του Ε.Τ.Α.Α.

η) Τομέας Επικουρικής Ασϕάλισης Ιδιοκτητών Συντακτών και Υπαλλήλων Τύπου του Κλάδου Επικουρικής Ασϕάλισης του Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε.

θ)Τομέας Επικουρικής Ασϕάλισης Τεχνικών Τύπου Αθηνών & Θεσσαλονίκης του Κλάδου Επικουρικής Ασϕάλισης του Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε.

ι) Κλάδος Επικουρικής Ασϕάλισης Ναυτικών (Κ.Ε.Α.Ν.) του Ν.Α.Τ. και

ια) Ταμείο Επικουρικής Ασϕάλισης Προσωπικού Ιδρυμάτων Εμπορικού Ναυτικού (Τ.Ε.Α.Π.Ι.Ε.Ν.) αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασϕάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ειδικά για το προσωπικό του Τομέα Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που υπηρετεί σε υπηρεσίες του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. και εξυπηρετεί τον Κλάδο Eπικουρικής Ασϕάλισης, προβλέπεται η διάθεσή του στο Ε.Τ.Ε.Α. με κοινή απόϕαση των αρμόδιων Υπουργών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου