Ειδήσεις

Πραγματοποιούνται περιπολίες στα δάση

Θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΠΕΔ.
«Στη σημερινή συνεδρίαση ενημερώσαμε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για τη λειτουργία της εταιρείας. Υπενθυμίζω πως στις 24 Ιουλίου υπεγράφη προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Ρόδου. Στο πλαίσιο εφαρμογής της θα διατεθούν 400.000 ευρώ για τη λειτουργία της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των προσλήψεων και επισκευάστηκαν τα αυτοκίνητα. Ξεκίνησε και η υλοποίηση αρκετών δράσεων», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ και αντιδήμαρχος Νότιας Ρόδου και Λίνδου κ. Μιχάλης Παλαιολόγου και έκανε γνωστό πως σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία πραγματοποιούνται περιπολίες σε δάση της Ρόδου.
«Θα ξεκινήσουμε σιγά σιγά να υλοποιούμε και τις δράσεις που αναφέρονται στην προγραμματική σύμβαση. Σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος. Είμαι ευχαριστημένος γιατί η λειτουργία της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ τέθηκε σε νέα βάση», δήλωσε ο κ. Μιχάλης Παλαιολόγου και πρόσθεσε πως θα είναι Ευαγγέλιο για τη διοίκηση της εταιρείας η προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί με το Δήμο Ρόδου.

Σε ερώτηση σχετικά με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης και με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο κ. Μιχάλης Παλαιολόγου δήλωσε:
«Τόσο ο νέος δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος όσο και ο νέος περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος έχουν δεσμευθεί πως θα χρηματοδοτήσουν την ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ. Εμείς προσπαθούμε να λειτουργεί υποδειγματικά η εταιρεία και να μην υπάρχουν αμφισβητήσεις για την χρησιμότητα της. Συμμετείχαμε σε επιχειρήσεις κατάσβεσης τριών πυρκαγιών που ξέσπασαν σε περιοχές κοντά στο φράγμα της Απολακκιάς, στον Αγιο Σουλά και στη Λαχανιά. Σε συνεργασία με τις άλλες υπηρεσίες κάνουμε το καλύτερο δυνατό», δήλωσε ο κ. Μιχάλης Παλαιολόγου.
Ο αντιδήμαρχος Νότιας Ρόδου και Λίνδου αναφέρθηκε και στην εξέλιξη της τουριστικής σεζόν.
«Οι πληρότητες σε όλα τα καταλύματα που λειτουργούν στις δημοτικές ενότητες της Νότιας Ρόδου και της Λίνδου είναι ικανοποιητικές. Οι τουρίστες όμως δεν έχουν χρήματα για να κάνουν αγορές στη διάρκεια των διακοπών τους. Παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα στις υποδομές αλλά αντιμετωπίστηκαν. Τουλάχιστον δεν σημειώθηκαν διακοπές στην υδροδότηση», δήλωσε ο κ. Μιχάλης Παλαιολόγου και πρόσθεσε πως στόχος της νέας δημοτικής αρχής θα πρέπει να είναι η βελτίωση των υποδομών.
«Θα πρέπει να υλοποιηθούν έργα και από τη ΔΕΥΑΡ για να στηριχθεί η τουριστική ανάπτυξη. Χρειάζεται στήριξη και ο πρωτογενής τομέας. Παρατηρείται βελτίωση τα τελευταία χρόνια καθώς οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις απορροφούν σημαντικό μέρος των προϊόντων που παράγονται. Ελπίζουμε ότι στα επόμενα χρόνια θα γίνουν ακόμη πιο σημαντικά βήματα», δήλωσε ο κ. Μιχάλης Παλαιολόγου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου