«Ξεφούσκωσε» με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Pόδου, η πολύκροτη υπόθεση συμπλοκής, που οδήγησε σε πυροβολισμούς, κατά την διάρκεια ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού αγώνα στο δημοτικό γήπεδο Kοσκινού.
Για την υπόθεση είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και της απαγόρευσης εισόδου του σε αγωνιστικούς χώρους, ένας 42χρονος Απολλωνιάτης, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε ο 47χρονος αδελφός του, κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκαν ένας 46χρονος κι ένας 49χρονος στέλεχος της ομάδας «Διγενής Κοσκινού» και ελεύθερος χωρίς όρους 24χρονος συγγενής του πρώτου, που φέρονται να ενεπλάκησαν σε απίθανα επεισόδια στο γήπεδο Κοσκινού.
Tο δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής, ικανές να στηρίξουν δημόσια στο ακροατήριο κατηγορία σε βάρος του πρώτου, για την αποδιδόμενη σ’ αυτόν πράξη της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή και του δεύτερου για την αποδοθείσα σ’ αυτόν πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή.
Eπιπλέον έκρινε ότι δεν προέκυψαν εις βάρος των λοιπών τριών ενδείξεις για την αποδοθείσα σ’ αυτούς πράξη της συμπλοκής.
Eπαυσε εξάλλου οριστικά η ασκηθείσα σε βάρος του τέταρτου κατηγορούμενου, ποινική δίωξη για την πράξη της όλως ελαφρός σωματικής βλάβης, κατόπιν ορθού νομικού χαρακτηρισμού της αρχικά αποδιδόμενης σ’ αυτόν αξιόποινης πράξης της επικίνδυνης σωματικής βλάβης λόγω μη υποβολής εγκλήσεως και παρέλευσης της προβλεπόμενης προς τούτο τρίμηνης προθεσμίας.
Eκρινε ότι 42χρονος με τη χρήση όπλου τέλεσε την αξιόποινη πράξη της έμπρακτης απειλής κατά συρροή ενόψει, όμως, μη υποβολής εγκλήσεως από τους παθόντες, τρίτο και τέταρτο κατηγορούμενους, και λόγω παρέλευσης της προβλεπόμενης προς τούτο τρίμηνης προθεσμίας, έπαυσε οριστικά η κατ’ αυτού ασκηθείσα ποινική δίωξη για το εν λόγω αδίκημα, κατόπιν ορθού νομικού χαρακτηρισμού της αρχικά αποδιδόμενης πράξης της οπλοχρησίας.
Tο Συμβούλιο έκρινε ότι προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής, ικανές να στηρίξουν δημόσια στο ακροατήριο κατηγορία σε βάρος του 42χρονου, για την αξιόποινη πράξη της παράνομης οπλοφορίας, εις βάρος του 46χρονου και του 49χρονου, για την αξιόποινη πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και του 24χρονου για την αξιόποινη πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Oι κατηγορούμενοι παραπέμπονται έτσι στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα από αστυνομικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου την 5η Μαΐου 2016 ενημερώθηκε η άμεση δράση, για επεισόδιο με πυροβολισμούς στο δημοτικό γήπεδο Κοσκινού.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, της ΔΙΑΣ και του ΑΤ Ρόδου έσπευσαν στο γήπεδο, όπου τους ανέμεναν ο 46χρονος κι ο 49χρονος, οι οποίοι και κατήγγειλαν ότι κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του τουρνουά ποδοσφαίρου και αφού προηγήθηκε διένεξη με τον 42χρονο αλλά και με τον 24χρονο, για προσωπικές διαφορές τους, ήρθαν σε συμπλοκή μεταξύ τους.
Υποστήριξαν ότι ο 42χρονος κάλεσε τηλεφωνικά τον 47χρονο αδελφό του ο οποίος μετέβη στο γήπεδο και στον χώρο του κυλικείου ευρισκόμενος σε κοντινή απόσταση από αυτούς, πυροβόλησε μια φορά με κατεύθυνση το έδαφος, στο ύψος των ποδιών τους, με πιστόλι.
Η βολίδα, όπως ισχυρίστηκαν, πέρασε κοντά από τον 24χρονο, χτύπησε στο έδαφος και εξοστρακίστηκε σε τσιμεντένιο τοίχο.
Οι αστυνομικοί βρήκαν και συνέλεξαν από το σημείο έναν κάλυκα διαμετρήματος 7,65 mm και το εξοστρακισμένο υπόλειμμα βολίδας.
Ο 42χρονος οδήγησε τους αστυνομικούς σε εγκαταλελειμμένη οικία που βρισκόταν σε απόσταση 50 μέτρων περίπου από το γήπεδο και τους παρέδωσε ένα πυροβόλο όπλο τύπου «ZORAKI», το οποίο έφερε ένα φυσίγγιο στην θαλάμη και 4 φυσίγγια εντός του γεμιστήρα.
O 42χρονος απολογούμενος τόνισε ότι ο γιος του αδελφού του μετείχε στο διεθνές ποδοσφαιρικό τουρνουά στο γήπεδο του «Διγενή» με την συμμετοχή και ξένων παιδικών ποδοσφαιρικών ομάδων, στην προσπάθεια εντοπισμού ποδοσφαιρικών ταλέντων. Επρόκειτο να αγωνισθεί συγκεκριμένα στο τουρνουά με την ομάδα «Ατρόμητοι» γιατί ήδη είχε φύγει από την ομάδα του «Διγενή».
Υποστήριξε ότι έλαβε κλήση από τον 47χρονο αδελφό του ο οποίος έντρομος ζήτησε τη βοήθειά του και του ανέφερε ότι βρίσκεται στο γήπεδο Κοσκινού και ότι κινδυνεύει αυτός και η οικογένειά του, γιατί του έχουν επιτεθεί και τον κτυπούν αλύπητα οι δύο πρώτοι με άλλα 2-3 άτομα.
Είπε ότι όταν έφτασε στο γήπεδο είδε τον αδελφό του κοντά στην είσοδο του γηπέδου αιμόφυρτο, κτυπημένο στο πρόσωπο να τον κτυπούν με γροθιές και κλοτσιές και τον ανήλικο γιο του και τη γυναίκα του να κλαίνε και να ζητούν βοήθεια.
Προσπάθησε, όπως υποστήριξε, να απομακρύνει τα άτομα που κτυπούσαν τον αδελφό του αλλά ήταν αδύνατο καθώς δέχθηκε και ο ίδιος επίθεση.
Ετρεξε και πήρε ένα πιστόλι που κατείχε για προσωπική του ασφάλεια και το είχε φυλάξει σε παρακείμενη παράγκα. Στη συνέχεια επέστρεψε στον τόπο του μαρτυρίου του αδελφού του και ζήτησε να απομακρυνθούν από αυτόν κραδαίνοντας το πιστόλι.
Εκείνοι νόμιζαν ότι το όπλο που κρατούσε ήταν ψεύτικο γι’ αυτό και συνέχισαν να τον κτυπούν, τότε αναγκάσθηκε να πυροβολήσει στο έδαφος σε απόσταση 2-3 μέτρα μακριά τους.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Στ. Κιουρτζής και Μ. Κουτσούκος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ