Συγκλονίζουν τα όσα λέει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στο Μάτι, στο οποίο βρέθηκαν οι σοροί 26 απανθρακωμένων, ορισμένοι εκ των οποίων βρέθηκαν αγκαλιασμένοι.

«Μπήκαν οι άνθρωποι στο σπίτι, δεν μπόρεσαν να δουν την πόρτα για να κατέβουν στην παραλία και αυτοί είναι που βρέθηκαν αγκαλιασμένοι. Ο κόσμος που κάηκε μέσα στο σπίτι μου, κάηκε γιατί δεν υπάρχει ένα σχέδιο από που να φύγουν σε ανάλογη περίπτωση», δήλωσε ο κ. Φράγκος, μιλώντας στον Realfm. «Το σπίτι μου έχει πρόσβαση στην παραλία με σκάλες, κάποια κοπέλα προσπάθησε να πηδήξει από τον γκρεμό και τη χάσαμε», πρόσθεσε. Όπως είπε μάλιστα, «οι πρώτοι 25 άνθρωποι που είμαστε μαζεμένοι και συντεταγμένοι, σώθηκαν όλοι. Οι επόμενοι που ήρθαν και από τον καπνό δεν είδαν την πόρτα, αυτοί είναι που βρέθηκαν αγκαλιασμένοι, κάηκαν όλοι». Σοκαριστική όμως είναι και η μαρτυρία του κ. Ποταμιάνου, στον οποίο ανήκει το διπλανό οικόπεδο. «Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη πρόσβαση στην παραλία εκτός από σπίτι του κ. Φράγκου. Ήταν φρίκη. Άκουγα τις φωνές των ανθρώπων να καίγονται και λέω κάποιος να μου κλείσει τα αυτιά» , δήλωσε ο κ. Ποταμιάνος.

Υπενθυμίζεται πως τα θύματα βρέθηκαν σε ένα οικόπεδο στην Αργυρή Ακτή, λίγα μέτρα από τη θάλασσα. Ο τεράστιες φλόγες από τα πεύκα και ο πυκνός καπνός κατέστησαν αδύνατη τη διαφυγή και εγκλωβίστηκαν στο χωράφι. Σύμφωνα με τους κάτοικους της περιοχής, οι άνθρωποι που εντοπίστηκαν νεκροί στο χωράφι ανέβαιναν με τα ΙΧ τους την οδό Δημοκρατίας ψάχνοντας διέξοδο προς την Μαραθώνος. Όταν εγκλωβίστηκαν και η φωτιά τους πλησίαζε, εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητά τους στη μέση του δρόμου και προσπάθησαν να βρουν διέξοδο προς τη θάλασσα. Φτάνοντας όμως στο οικόπεδο παγιδεύτηκαν. Κάποιοι βρέθηκαν νεκροί με εγκαύματα από τη φωτιά, κάποιοι άλλοι είχαν πνιγεί από τους καπνούς. Ορισμένοι από τους νεκρούς, οι οποίοι ήταν οικογένειες, βρέθηκαν αγκαλιασμένοι.

Το σημείο εξελίχθηκε σε μια παγίδα θανάτου, καθώς πέρα από τους δεκάδες νεκρούς στο οικόπεδο, μια ακόμη γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε ένα αυτοκίνητο στο δρόμο πάνω από το εν λόγω οικόπεδο και τρεις ακόμη μπροστά από την ταβέρνα Αργυρή Ακτή. Ο επικεφαλής διασώστης του Ερυθρού Σταυρού Βασίλης Ανδριόπουλος ανέφερε: «Τις πρώτες πρωινές ώρες εντοπίσαμε τον πρώτο άνθρωπο. Είδαμε καμμένα αυτοκίνητα με τα κλειδιά πάνω, με ανοιχτές τις πόρτες και αμέσως καταλάβαμε οτι θα υπάρχουν πολλοί νεκροί. Τα ξημερώματα είχαμε την εικόνα για το μέγεθος της τραγωδίας. Ανάμεσα σε δύο σπίτια, σε ένα χωράφι 300 τετραγωνικών μέτρων, 25 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο. Ανάμεσά τους δυστυχώς και μικρά παιδιά. Οικογένειες που αναζήτησαν την λύτρωση, προσπάθησαν να διαφύγουν και δυστυχώς βρήκαν τον θάνατο».

Πηγή tvxs.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ