Την άμεση παρέμβαση του αστυνομικού Διευθυντή Δωδεκανήσου κ. Μιχάλη Καληωράκη προκάλεσε έγγραφο της δημοτικής αρχής με το οποίο ζητείται αστυνομική δράση για την προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας από αθίγγανους.
Ηδη με εγκύκλιο έχουν ενημερωθεί οι αστυνομικές υπηρεσίες για την υλοποίηση σχετικού σχεδίου.
Στο έγγραφο της δημοτικής αρχής αναφέρονται τα εξής:
«Η Δημοτική Αρχή ήδη γίνεται δέκτης καταγγελιών πολιτών για τη δημιουργία παράνομων, πρόχειρων εγκαταστάσεων ΡΟΜΑ, οι οποίοι από την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου έχουν προχωρήσει σε κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, με άμεσο κίνδυνο στη Δημόσια Υγεία και τη Δημόσια Ασφάλεια.
Ειδικότερα, και μετά από αυτοψία των Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου, διαπιστώθηκε η δημιουργία πρόχειρης παράνομης εγκατάστασης ΡΟΜΑ στο Πάρκο επί της Οδού Παπάγου έναντι της εισόδου της Μεσαιωνικής Πόλη στην πύλη D’ Amboise, όπου προ διετίας, από ίδια κατάληψη είχε προκληθεί πυρκαγιά, καθώς και στην Παραλία Κρεμαστής της Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων. Παράλληλα διαπιστώθηκε και παράνομη εγκατάσταση μικροπωλητή στην Πλατεία Νεωρίου.
Η Υπηρεσία σας έχει την αρμοδιότητα για τον έλεγχο των συγκεκριμένων φαινομένων, τα οποία και στο παρελθόν έχουν παρατηρηθεί, και έχουν εκθέσει τους πολίτες, τους επισκέπτες, αλλά και τη φήμη του νησιού σε κίνδυνο.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες της Υπηρεσίας σας προκειμένου να παταχθούν τα συγκεκριμένα φαινόμενα, ούτως ώστε να προστατευθεί η Δημόσια Υγεία και Ασφάλεια, αλλά και να μην δημιουργηθούν πρόσθετα προβλήματα σε μια ήδη δύσκολη για τον Τουρισμό περίοδο».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ