Ειδήσεις

Φάμπρικα παράνομων ναυλώσεων στις ελληνικές θάλασσες

 

Ιδιωτικά σκάφη αναψυχής με ξένες σημαίες παρέχουν υπηρεσίες μην αποδίδοντας ΦΠΑ, φόρους και ασφαλιστικές εισφορές

Ορυμαγδός παράνομων ναυλώσεων πραγματοποιείται αυτήν την περίοδο στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η «ελληνική Πολυνησία» αποδεικνύεται ιδιαιτέρως θελκτική για σκάφη με ξένη σημαία αλλά και για ιδιωτικά σκάφη που πραγματοποιούν ναυλώσεις παρανόμως.

Μολονότι ο αριθμός των μαρίνων της χώρας είναι περιορισμένος -εν αντιθέσει με άλλα μεσογειακά κράτη – η Ελλάδα «πουλάει» όπως όλα δείχνουν σε ακόμα μία τουριστική δραστηριότητα, η φοροδιαφυγή κάνει θραύση με αποτέλεσμα να συνθλίβεται η έννοια του ανταγωνισμού.

Όπως αναφέρει στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος, «τα εν λόγω σκάφη δραστηριοποιούνται ανεξέλεγκτα για εμπορικούς σκοπούς στερώντας έσοδα από το Ελληνικό Δημόσιο και τους επαγγελματίες του χώρου».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΕΠΕΣΤ, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται φέτος 73 επαγγελματικά σκάφη αναψυχής με σημαίες τρίτων χωρών (εκτός Ε.Ε. και χωρών του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Χώρου-ΕΟΧ) πραγματοποιώντας παράνομες προγραμματισμένες ναυλώσεις του ελληνικού χώρου. Αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο να αποδίδουν το ΦΠΑ που έχει επιβληθεί στις ναυλώσεις, άλλους φόρους στο Δημόσιο και ασφαλιστικές εισφορές σε ταμεία.

Πηγή newsbeast.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου