Ειδήσεις

Προσωρινά κρατούμενος ο δολοφόνος του «Μπρούνο»

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του, ο 35χρονος Βούλγαρος Μ.Β. του Α., που κατηγορείται για τη δολοφονία του 64χρονου Ηλία Φανούρη, γνωστού στην ροδιακή κοινωνία αλλά και στο πανελλήνιο και ως «Μπρούνο», από την δημοφιλή ταινία – ντοκιμαντέρ «Ο Κολοσσός του Έρωτα», στο σπίτι του στην οδό Πεισάνδρου, στην Παλιά Πόλη.

Ελεύθερη χωρίς όρους αφέθηκε η συγκατηγορούμενή του, Α. Μ. του Η. 37 ετών, υπήκοος Βουλγαρίας.

Ο 35χρονος απολογούμενος ενώπιον της ανακρίτριας, ομολόγησε το έγκλημα, αλλά υποστήριξε ότι έγινε από «λάθος». Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι είδε τον 64χρονο Μπρούνο να τον πλησιάζει, κρατώντας ένα μαχαίρι. Για να τον απωθήσει, του κατάφερε μια γροθιά στην κοιλιακή χώρα και τότε ο Ηλίας Φανούρης έπεσε στο κρεβάτι του, σφαδάζοντας από τους πόνους. Ισχυρίστηκε ότι επιχείρησε να τον επαναφέρει, δίνοντάς του το «φιλί της ζωής», αλλά δεν τα κατάφερε κι έτσι έφυγε από το σπίτι. Ο 35χρονος Βούλγαρος υποστήριξε μάλιστα πως η πυρκαγιά, πιθανόν να προκλήθηκε από αναμμένα αρωματικά κεριά, που υπήρχαν στο σπίτι του 64χρονου.

Η 37χρονη Βουλγάρα επανέλαβε όσα κατέθεσε προφορικώς ενώπιον της αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Μαρίας Σοφίας Βαϊτση. Συγκεκριμένα κατέθεσε ότι ο 35χρονος σκότωσε τον «Μπρούνο» για οικονομικές διαφορές, ότι τον χτύπησε αρχικώς με μπουνιές (είναι πυγμάχος) και ότι εν συνεχεία τον έπνιξε. Υποστήριξε ακόμη, ότι ήταν εκείνος που έκαψε το σπίτι για να εξαφανίσει τα ίχνη του. Τόνισε μάλιστα ότι το πρώτο πλήγμα στον 64χρονο από τον 35χρονο δόθηκε, ενώ αναχωρούσαν από την οικία και ενώ αυτή είχε γυρισμένη την πλάτη της και στους δύο, ευρισκόμενη κοντά στην πόρτα.
Όπως είπε, γύρισε και είδε αίμα στα γενετικά όργανα του 64χρονου, ο οποίος άρχισε να φωνάζει «Μιχάλη» και εν συνεχεία έπεσε στο κρεβάτι του. Εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με την Βουλγάρα, ο 35χρονος ομοεθνής της, έπνιξε τον 64χρονο.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η έρευνα για την υπόθεση, μετά και τη διαπίστωση ότι η 37χρονη μετείχε σε κύκλωμα πορνείας με μαστροπό έναν Ροδίτη, που εργαζόταν μαζί με τον «Μπρούνο» ως μικροπωλητής σε παραλίες του νησιού και ο οποίος φέρεται να διατηρεί πανσιόν σε κεντρικό σημείο της πόλης της Ρόδου.
Ο Ροδίτης, που αναφέρεται σε καταθέσεις των κατηγορούμενων ως «Βασίλης» είναι το άτομο εκείνο που έπεισε την 37χρονη, την οποία γνώρισε σε επισκέψεις του σε οίκο ανοχής στην Αθήνα, να έλθει στη Ρόδο για να εργαστεί ως ιερόδουλη. Φέρεται παραπέρα να ήταν το άτομο εκείνο που την προωθούσε σε πελάτες στη Ρόδο και εκείνος, που της γνώρισε τον «Μπρούνο».
Η 37χρονη υποστήριξε ότι ο «Βασίλης» της γνώρισε τον 35χρονο. Ισχυρίστηκε ότι αφού έμειναν σε δύο καταλύματα στο νησί, ο «Βασίλης» την οδηγούσε με το μηχανάκι του σε διάφορους πελάτες με τους οποίους συνευρισκόταν ερωτικά έναντι αμοιβής 30 έως 50 ευρώ, από τα οποία εκείνη κρατούσε τα 5 έως 15 ευρώ. ‘Ενας από τους πελάτες του ήταν, όπως κατέθεσε, ο «Μπρούνο».

Ο «Βασίλης» φέρεται να είχε ενημερώσει τον «Μπρούνο» ότι κατά την διάρκεια της συνεύρεσης δεν θέλει να την φιλάνε και να την χαϊδεύουν, αλλά ο 64χρονος δεν δέχτηκε. Έτσι έφυγαν. Μετά από 3-4 μέρες ο «Βασίλης» την πήγε στον 64χρονο και συνευρέθηκαν.

Υποστήριξε ότι ο 64χρονος έκανε χρήση πλαστικού ομοιώματος ανδρικού μορίου και ότι ήταν πολύ ήρεμος και προσεκτικός.
Η 37χρονη, διατείνεται ότι όση ώρα ήταν με τον 64χρονο εκείνος την ενημέρωσε ότι είχε προβλήματα στις σχέσεις του με τον «Βασίλη».

Αφού συναντήθηκαν μια άλλη φορά στην παραλία, η 37χρονη έδωσε στον «Μπρούνο» το τηλέφωνο του 35χρονου, προκειμένου να παρακάμψει τον «Βασίλη».
Ετσι έκλεισαν ραντεβού την επίμαχη ημέρα. Εκεί, όπως υποστηρίζει, κάθισαν και μίλησαν αλλά δεν είχαν επαφή. Ισχυρίζεται ότι τους έδειξε σε ένα laptop την τηλεοπτική εκπομπή που εμφανιζόταν. Της έκανε δώρο, όπως είπε, μια τσάντα και ένα ζευγάρι παπούτσια και στον 35χρονο ένα μαύρο πουκάμισο.
Κάποια στιγμή ενώ μιλούσαν, όπως κατέθεσε αρχικώς, χτύπησε το κινητό του «Μπρούνο» και είχε μια συνομιλία σε έντονο ύφος.
Υποστήριξε ότι του είχε τηλεφωνήσει μια Βουλγάρα και έπρεπε να πάει σε κάποια καφετέρια. Βγήκαν, όπως κατέθεσε, όλοι έξω και κλείδωσε.

Ισχυρίστηκε ότι την επόμενη ημέρα έφυγαν από το νησί με τον 35χρονο γιατί δεν είχαν δουλειά.
Ο 35χρονος στην προανακριτική του κατάθεση είχε αρνηθεί τον φόνο. Υποστήριξε ότι έχει πρόβλημα υγείας με αρρυθμίες στην καρδιά και κουράζεται εύκολα, οπότε άφησε την εργασία μου ως εργάτης σε βιοτεχνία ρούχων στη Βουλγαρία και ήρθε στην Ελλάδα για να αναζητήσει μια πιο ελαφριά εργασία. Πήγε στην Αθήνα, για να εργαστεί σε ένα ξενοδοχείο. Γνώρισε, όπως είπε, έξω από το ξενοδοχείο του την 37χρονη. Εκείνη, όπως είπε, γνώρισε έναν «Βασίλη», που της υποσχέθηκε να της βρει εργασία στη Ρόδο και του έδωσε το τηλέφωνό του για να συνεννοηθεί μαζί του γιατί δεν μιλούσε η ίδια άλλες γλώσσες.
Συναντήθηκαν μαζί του και ο 35χρονος πλήρωσε για τα εισιτήρια του και το αυτοκίνητό του.
Εψαξε να βρει δουλειά αλλά δεν μπόρεσε και, όπως είπε, η 37χρονη έφευγε τα απογεύματα με τον «Βασίλη» χωρίς να τον ενημερώνει πού πάει.

Γνώρισε, όπως είπε, από την 37χρονη τον «Μπρούνο» και δέχτηκε τηλεφώνημα για να συναντηθούν.
Πήγαν στο σπίτι του και εκεί, μεταξύ άλλων, όπως κατέθεσε, διέκρινε και ένα αρωματικό κερί.
Αρχισαν να συζητούν και τους έλεγε για μια γυναίκα με ρούχα στην Ιταλία με την οποία είχε ερωτικές σχέσεις, για βαζάκια με Aloe Vera που πουλούσε στην παραλία, για κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες με το σπίτι του. Τους έδειξε, όπως κατέθεσε, φωτογραφίες του από άλμπουμ και ένα βίντεο από τηλεοπτική εκπομπή το οποίο το έβαλε να παίξει λίγο στο laptop του. Είπε για τα δώρα που τους έκανε ενώ αρνήθηκε ότι τους ζήτησε να έχουν κάποια σεξουαλική επαφή.
Κάποια στιγμή γύρω στις 22.30-23.00 χτύπησε, όπως κατέθεσε, το τηλέφωνό του. Μίλησε με κάποια γυναίκα και φώναζε, μιλούσε νευρικά, ενώ πριν ήταν πολύ ευδιάθετος.

Θυμίζουμε ότι προφορικά στους αστυνομικούς είχαν εξιστορήσει διαφορετικά τα πράγματα.
Ο 35χρονος ερωτηθείς, ισχυρίστηκε ότι περί ώρα 22.00 το θύμα δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστη γυναίκα και εκείνος αποχώρησε από την οικία του για περίπου 15 λεπτά. Οταν επέστρεψε ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος και ανήσυχος. Δήλωσε πως το θύμα είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Μετά από λίγα λεπτά, ο 35χρονος ισχυρίστηκε ότι πήγε στην τουαλέτα και καθώς το θύμα δεν μπορούσε να συνεννοηθεί με την 37χρονη, γιατί εκείνη μιλάει μόνο την βουλγαρική γλώσσα, τον φώναξε αρκετές φορές και δυνατά με το όνομά του «Μιχάλη, Μιχάλη, έλα εδώ δεν μπορώ να συνεννοηθώ με αυτήν».

Στη συνέχεια κι ενώ καθόταν στο σαλονάκι του θύματος, στην αυλή της οικίας, το θύμα, όπως ισχυρίστηκε προφορικώς, σηκώθηκε από τη θέση του, τράβηξε την 37χρονη από το χέρι με σκοπό να την πάει στην κρεβατοκάμαρα για να έρθουν σε ερωτική επαφή. Εκείνη παραπάτησε και ο 35χρονος ισχυρίστηκε ότι επενέβη ώστε να μην πέσει στο πάτωμα και στη συνέχεια είπε στο θύμα να ηρεμήσει και πως έπρεπε να φύγουν από το σπίτι. Κατά την κίνησή τους για να φύγουν, ο 35χρονος ισχυρίστηκε ότι αντιλήφθηκε το θύμα να κινείται προς το μέρος του κρατώντας ένα μαχαίρι στο χέρι, με σκοπό να τον χτυπήσει. Τότε, όπως ισχυρίστηκε, εκείνος του κατάφερε ένα χτύπημα στο κεφάλι με το χέρι του και το θύμα έπεσε αναίσθητο στο κρεβάτι με την γλώσσα του να γυρίζει ανάποδα.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ωστόσο, η πληροφορία που θέλει τους δύο κατηγορούμενους να αφαίρεσαν μετρητά και κοσμήματα μεγάλης αξίας από το ίδιο σπίτι, ενώ εξετάζεται ισχυρισμός ότι ορισμένα τα έχουν κρύψει κάτω από ένα βράχο και άλλα τα έχουν πετάξει σε συγκεκριμένο σημείο στη θάλασσα.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του 35χρονου Βούλγαρου παρέστη ο κ. Στ. Αλεξανδρής και της 37χρονης η κ. Ασημένη Βεργή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου