Οι τελικοί των διασυλλογικών online τουρνουά Blitz & Bullet που διοργανώνει η Σκακιστική Ομοσπονδία Ελλάδας στο lichess.org θα πραγματοποιηθούν σήμερα. Συγκεκριμένα, τo GreekChessFed Blitz Final Arena θα γίνει στις 18.30 -21.30, ενώ το GreekChessFed Bullet Final Arena θα διεξαχθεί στις 18.30 – 21.00. Στον τελικό του Blitz θα πάρει μέρος και η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Καρπάθου και αντίπαλες ομάδες τις: Σκακιστικός Όμιλος Πτολεμαΐδας, Σύνδεσμος Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας, ΑΣΟ Πολυγύρου, ΕΣ Καλαμαριάς, Σύλλογος Σκακιστών Λάρισας, Σ.Ι.Σ., Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών, Σκακιστική Ομάδα ΕΜΠ και Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης.

Οι ομάδες μπορούν να έχουν όσους σκακιστές επιθυμούν. Στην τελική τους βαθμολογία μετράνε οι πόντοι των πρώτων 8 σκακιστών. Οι 4 από τους 8 σκακιστές αυτούς, θα πρέπει να είναι παίκτες του συλλόγου (εξαιρείται η Πανεπιστημιακή ομάδα του ΕΜΠ – στις οποία την περίπτωση θα πρέπει οι 4 να είναι φοιτητές του ΕΜΠ). Θα ζητηθεί από όλες τις ομάδες, στο τέλος του τουρνουά, να επιβεβαιώσουν τα 4 ονόματα των σκακιστών του συλλόγου.

Ο σκακιστικής του Ομίλου Καρπάθου Ιωάννης Χαλκιάς, έκανε τον απολογισμός της παρουσίας της ομάδας στο διασυλλογικό τουρνουά: της ομοσπονδίας:

«Μετά από 973 παρτίδες και τρίωρη μάχη των Καρπαθίων αθλητών, καταφέραμε να προκριθούμε στον τελικό Ελλάδας, του διαδικτυακού πρωταθλήματος ομάδων της Ομοσπονδίας! Όλοι μας δώσαμε το 100% των αποθεμάτων μας τερματίζοντας στην δεύτερη θέση και με τον καθένα μας να έχει υψηλότερη βαθμολογία από όσο ξεκινήσαμε. Με την λήξη των αγώνων δεχθήκαμε πάμπολλα συγχαρητήρια για την Κάρπαθο από όλη την Ελλάδα και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για το νησί μας, να στείλουμε φωτογραφίες των παραλιών και των γραφικών χωριών μας… ο αθλητισμός παραμένει ο καλύτερος πρέσβης ενός πολιτισμού!

Θέλω να συγχαρώ όλους όσους αγωνίστηκαν. Επίσης, πρέπει να αναφέρουμε ότι επιτρέπονταν τέσσερις μετεγγραφές, όμως κάναμε επιλογή αυτών μόνο όταν Καρπάθιοι καθυστέρησαν να δηλώσουν την συμμετοχή τους, ενώ ακόμη και έτσι επιλέξαμε όσους συνδέονται άμεσα με την Κάρπαθο θέλοντας να αγωνιστούμε ως ομάδα και ως παρέα, και έτσι δεν χρησιμοποιήσαμε δύο ισχυρότατους σκακιστές.

Μία ιδιαιτερότητα των αγώνων ήταν ότι, προκειμένου να παίξουν περισσότεροι από τους οκτώ που δικαιούται κάθε ομάδα, επέτρεψαν να συμπεριληφθούν και άλλοι, όμως για κάθε σκακιστή μετά τον 8ο που τυχόν είχε κάποια ομάδα, δεν έπαιρνε βαθμούς από τις νίκες του, αλλά οι αντίπαλοι έπαιρναν όταν τους νικούσαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι αθλητές μας να αποσυρθούν πριν την έναρξη των αγώνων για να μην βλάψουν την ομάδα, παρότι τους προτρέψαμε να συμμετέχουν για τουλάχιστον 3 παρτίδες ή για μισή ώρα, ώστε να λάβουν το βάπτισμα του πυρός και να αποκτήσουν εμπειρία. Την επιλογή της συμμετοχής για μισή ώρα προτίμησε η Βενετία Λούπη, η οποία μπορεί να μην κατάφερε πολλά σε αυτό το υψηλό επίπεδο αλλά χαρήκαμε όλοι την μαχητικότητά της!

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλω να δώσω στον καλό μας φίλο και εξαιρετικά ταλαντούχο σκακιστή FM András Dankházi ο οποίος σημείωσε ουσιαστικά περισσότερους βαθμούς από το διπλάσιο του μέσου όρου των υπολοίπων σκακιστών την ομάδας μας! Επίσης, ευχαριστούμε θερμά την WFM Szente Varga Fruzsina, της οποίας η συμβολή ήταν ανεκτίμητη τερματίζοντας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας μας, με σημαντική διαφορά από τον επόμενο! Η Ευφροσύνη είναι πάντοτε κοντά μας στην Κάρπαθο, όπου μας επισκέπτεται συχνά συμμετέχοντας στα τουρνουά μας και έχει σκοπό να πάρει και την ελληνική υπηκοότητα. Επίσης, η Ευφροσύνη είναι και συμπαίχτες με τον András. Ακόμη, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Ανδρέα Χαλκιά, έναν από τους σημαντικότερους Καρπάθιους σκακιστές που βρίσκεται αυτή την στιγμή στην Αυστραλία και έμεινε άυπνος προκειμένου να συμμετέχει πετυχαίνοντας υψηλές αποδόσεις παρά τις αντίξοες συνθήκες».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ