Τοπικές Ειδήσεις

Μεγάλος ρωσικός τουρ οπερέιτορ ετοιμάζεται να βαρέσει κανόνι;

Αν και αποτελεί “κοινό μυστικό” το τελευταίο διάστημα στους τουριστικούς κύκλους και στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο σε όλη την Ελλάδα, είναι γεγονός πως ένας μεγάλος τουρ οπερέιτορ ετοιμάζεται να βαρέσει… “κανόνι”.
Αποκλειστικές πληροφορίες της “δημοκρατικής” αναφέρουν πως πολλοί ξενοδόχοι σε όλη την χώρα που διαθέτουν, τόσο μικρές όσο και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, έχουν ήδη προβεί σε διαταγές πληρωμής εις βάρος του γνωστού τουρ οπερέιτορ, ο οποίος έχει επιδείξει έντονη δραστηριότητα και στην περιοχή μας – σε Ρόδο, Κω κ.λπ.
Δεν είναι τυχαίο που επώνυμοι επιχειρηματίες έχουν σταματήσει κάθε συναλλαγή με τον τουρ οπερέιτορ εδώ και πολύ καιρό, καθώς τους οφείλει πολλά εκατομμύρια ευρώ, ενώ άλλες πηγές της “δ” έκαναν λόγο για “ανοίγματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ” που έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα έντονης δυσαρέσκειας, ανησυχίας αλλά και αμφιβολίας για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής σεζόν, σε ό,τι έχει να κάνει με την ρωσική τουριστική αγορά.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, είναι πολλοί οι λόγοι που η μεγάλη αυτή αγορά παρουσιάζει προβλήματα τα τελευταία χρόνια, αλλά φέτος εάν σημειωθεί και αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη τα πράγματα θα έχουν απρόβλεπτες συνέπειες, την στιγμή που η γείτων Τουρκία, η Βουλγαρία και η Αίγυπτος, πουλάνε πολύ φτηνά πακέτα και ξοδεύουν εκατομμύρια σε πολύ μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες αλλά και σε χρηματοδότηση πτήσεων.
Να σημειωθεί πως ξενοδόχοι που δραστηριοποιούνται στην Ρόδο, εξέφρασαν ήδη την έντονη δυσαρέσκειά τους στην “δ” για τις εξελίξεις, ξεκαθαρίζοντας πως έχουν κινηθεί ήδη δικαστικά εναντίον του γνωστού ρωσικού τουρ οπερέιτορ -ο οποίος, σημειωτέον… δεν απαντάει ούτε σε τηλέφωνα, όπως αναφέρεται!
Κατά τα άλλα, οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό αναφέρουν πως η ρωσική αγορά -ως μια πολύ ευαίσθητη αγορά που αντιδρά απρόβλεπτα στις περισσότερες φορές- παρουσιάζει μια ελαφρά ανοδική τάση για την φετινή τουριστική σεζόν. Επειδή ωστόσο υπάρχει ένα κλίμα ανησυχίας εξαιτίας μιας σειράς παραγόντων όπως η οικονομία και οι μεγάλες εκπτώσεις προς άλλες χώρες ενώ η Ελλάδα έχει πολύ αυξημένες τιμές (και κυρίως τα νησιά, λόγω του ΦΠΑ που εκτοξεύτηκε κυριολεκτικά) οι επιχειρηματίες της περιοχής μας, είναι συγκρατημένοι.
Το “βαρόμετρο” θα φανεί μετά το Πάσχα, οπότε οι Ρώσοι τουρίστες επιλέγουν πότε θα κάνουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους.
Να σημειωθεί πως το συντριπτικά μεγάλο ποσοστό των Ρώσων ανήκουν στον δημόσιο τομέα και στους ένστολους, οι οποίοι επιλέγουν πιο κοντινούς προορισμούς ή εσωτερικό τουρισμό σε ρωσικά παραθεριστικά θέρετρα όπως το Σότσι και η Κριμαία.
Όσον αφορά τους ξενοδόχους, στρέφονται τώρα στους πιο φερέγγυους τουρ οπερέιτορ που υπόσχονται ασφάλεια στον ταξιδιώτη και στα τουριστικά γραφεία στην προσπάθειά τους να προστατέψουν τους πελάτες τους, αλλά και να προστατευτούν οι ίδιοι από τέτοιες απρόβλεπτες καταστάσεις.
Θυμίζουμε ότι το 2015 σημειώθηκαν απανωτές χρεοκοπίες και… “κανόνια” ρωσικών τουρ οπερέιτορ, με αποτέλεσμα να είναι πλέον όλοι πολύ πιο προσεκτικοί.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου