Η Εργατική Πρωτομαγιά του 2017 είναι αφιερωμένη στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Κεντρικό σύνθημα: «Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών, για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά».
Σε αυτά τα πλαίσια η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ κάλεσε Σωματεία και μαζικούς φορείς σε σύσκεψη για την οργάνωση της απεργίας και των εκδηλώσεων την εβδομάδα πριν την 1η Μάη. Από τη σύσκεψη αλλά και τις συνεδριάσεις των ΔΣ των Σωματείων και των φορέων προέκυψαν οι εξής δράσεις:
• Ξενοδοχοϋπάλληλοι, εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς όλη την εβδομάδα πριν την 1η Μάη με κάλεσμα για την απεργιακή Συγκέντρωση .
• ΔΑΣ Ξεναγών, εκδήλωση στο εστιατόριο – barLaTerrazzaσε συνεργασία με την ομάδα Γυναικών της ΟΓΕ και την Επιτροπή Ειρήνης Ρόδου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει απαγγελία ποιημάτων, ομιλία, έκθεση φωτογραφικού υλικού και αφήγηση του χρονικού της 1ης Μάη του 1936, την Πέμπτη 27 Απρίλη
• ΣωματείοΕργαζομένωνAmilia Mare & Paradise Village. Στάση εργασίας από τις 2 ως τις 3μμ και εκδήλωση στο εστιατόριο προσωπικού του ξενοδοχείου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφικού υλικού από την πρωτομαγιά του Σικάγο, του 1936 στη Θεσσαλονίκη, ομιλία και προβολή βίντεο.
• Η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ οργανώνει την προβολή της αντιπολεμικής ταινίας «Πολεμιστές σε ξένο μέτωπο» στην αίθουσα Γενικών Συνελέυσεων του Εργατικού Κέντρου Ρόδου την Παρασκευή 28 Απρίλη στις 7 το απόγευμα.
Πιθανό να ακολουθήσει νεότερο Δελτίο εμπλουτισμένο και με νέες εκδηλώσεις.

Η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κύπρου.

Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ
25 Απρίλη 2017

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ