Ειδήσεις

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το Κτηματολόγιο

«Η υπηρεσία νοσεί σοβαρά και από βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό» τονίζει και σε νέα αναφορά του προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης ο Διευθυντής του Κτηματολογίου Ρόδου κ. Νικόλαος Ματσάκης κρούοντας για πολλοστή φορά τον κώδωνα του κινδύνου και για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη διοριστεί κτηματολογικός δικαστής.

Πέραν των ανωτέρω ο κ. Ματσάκης διαμαρτύρεται και για το γεγονός ότι έχει σταματήσει η σάρωση του υλικού του κτηματολογίου με αποτέλεσμα να μην είναι ακόμη χρήσιμο το ηλεκτρονικό αρχείο.

Στην αναφορά τονίζονται τα εξής:
«Επανερχόμαστε στο θέμα της μη σάρωσης του υλικού (πράξεις, σχέδια, ενημερώσεις κτισμάτων κ.λπ.) με συνέπεια να ΜΗΝ δύνανται οι δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές κ.α. να διενεργούν έρευνες από τους υπολογιστές. Αυτό έχει ως συνέπεια ΟΛΟ το υλικό να παραμένει ασάρωτο (ομιλούμε για ΧΙΛΙΑΔΕΣ σελίδες) και το θέμα αυτό να εμφανίζει ΣΟΒΑΡΑ – ΤΡΑΓΙΚΑ προβλήματα και για το Ελληνικό Δημόσιο διότι δεν μπορούν να υπάρξουν περαιτέρω ενημερωμένα ονομαστικά ευρετήρια.

Επιπρόσθετα τονίζουμε ότι η έλλειψη πάσης φύσεως προσωπικού είναι επιεικώς τραγική μετά και την αποχώρηση του τοπογράφου μηχανικού Θέμελη Μενούχου. Επανατονίζουμε την οξύτατη έλλειψη Κτηματολογικού Δικαστή (μόνιμου) με δεδομένο ότι αποτελεί πάγιο αίτημα για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας (σημειώνουμε ότι αυτό το θέμα άπτεται του ζητήματος της ασφάλειας των συναλλαγών λόγω του ότι ευρίσκονται σε εξέλιξη πάρα πολλές ποινικές υποθέσεις).
Η υπηρεσία νοσεί σοβαρά και από βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό.

Ζητούμε άτομα από την διαδικασία της κινητικότητας που πληροφορούμαστε ότι ευρίσκεται σε εξέλιξη.
Η υπηρεσία χρειάζεται προσωπικό.
Λειτουργούν τρία (03) πρωτόκολλα καθημερινά, υπάρχει μόνον ΕΝΑΣ (1) ειδικευμένος τεχνικός και είναι βέβαιο ότι θα αποχωρήσουν και άλλοι.
Ζητούμε τρεις τεχνικούς υπαλλήλους και τρεις διοικητικούς. Υπάρχει σοβαρό θέμα έλλειψης προσωπικού.
Μετά τιμής
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΗΛ. ΜΑΤΣΑΚΗΣ»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου