Ειδήσεις

Τσίπρας: Δεν είναι η Ευρώπη που ονειρευόμαστε, αλλά αγωνιζόμαστε για να την αλλάξουμε

Την ανάγκη καθημερινής υπεράσπισης των κατακτήσεων της Ευρώπης υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την τελετή υπογραφής της Διακήρυξης της Ρώμης.

«Πρέπει να υπερασπιζόμαστε καθημερινά τις κατακτήσεις των λαών της Ευρώπης. Δεν είναι η Ευρώπη που ονειρευόμαστε και θέλουμε, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε εντός της για να την αλλάξουμε», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της διάσκεψης της Ρώμης.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι έθεσε το κρίσιμο ερώτημα αν ισχύει το κοινωνικό κεκτημένο για όλες τις χώρες της Ευρώπης. «Πήρα καταφατική απάντηση αλλά μένει να αποδειχθεί στην πράξη», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Βασικός εχθρός της Ευρώπης είναι οι νεοφιλελεύθερες θέσεις και τις νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις των τελευταίων ετών. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να ξανασκεφτούμε και αναγνωρίσουμε τις ιδρυτικές μας αρχές και να επιστρέψουμε σε αυτές.

Δεν μπορούμε να ονειρευτούμε το μέλλον της Ευρώπης χωρίς να επικεντρωθούμε στα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Θεωρώ απαραίτητο να επανιδρύσουμε αυτές τις αρχές και να επανιδρύσουμε το κοινωνικό μοντέλο. Αυτό που είναι επικίνδυνο είναι ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός της άκρας Δεξιάς και πιστεύω ότι η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών λαών θα προασπίσουν αυτές τις αρχές», είπε ο κ. Τσίπρας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου