Ειδήσεις

Πρόταση για την προβολή της 70ης επετείου της Ενσωμάτωσης , στο πλαίσιο του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου 2017

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, στο πλαίσιο του σχεδιασμού δράσεων που θα προβάλλουν το μήνυμα 70ης επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, απέστειλε στην αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του 4ου Διεθνούς Μαραθωνίου δρόμου Ρόδου 2017, κυρία Μ. Παπαβασιλείου, την ακόλουθη επιστολή:

«ΘΕΜΑ: «Πρόταση για προβολή της 70ης επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, στη διάρκεια των Αγώνων του 4ου Διεθνούς Μαραθωνίου δρόμου Ρόδου 2017»

Κυρία Πρόεδρε,

Θα ήθελα καταρχάς, να συγχαρώ όλους όσοι εργάζονται για να γίνει πράξη η εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία που έχει εντάξει με μεγάλη επιτυχία στη ζωή και τον πολιτισμό της Δωδεκανήσου το πιο συναρπαστικό αγώνισμα στον κλασσικό αθλητισμό παγκοσμίως. Ο Μαραθώνιος Ρόδου, αποτελεί μια γιορτή αρμονίας, αγάπης για τα σπορ και του «ευ αγωνίζεσθαι». Η καθιέρωση και η διεθνής αναγνώριση του Μαραθωνίου Δρόμου Ρόδου, τιμά την πόλη και τους κατοίκους της και προβάλλει τη Δωδεκάνησο σ’ όλο τον πλανήτη.

Είναι καλή συγκυρία, που η φετινή αθλητική διοργάνωση συμπίπτει με τους επετειακούς εορτασμούς για τα 70 χρόνια από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα. Όπως γνωρίζετε, η Βουλή τίμησε το ιστορικό αυτό γεγονός, ανακηρύσσοντας το 2017 ως «Έτος Δωδεκανήσου». Η απόφαση αυτή συνδυάζεται με εκδηλώσεις που γίνονται/θα γίνουν σε όλη τη διάρκεια του έτους στη Δωδεκάνησο, με στόχο να τιμηθεί η επέτειος και παράλληλα, μέσα απ’ αυτές, να αναδειχθούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες, οι παραδόσεις, η κουλτούρα των κατοίκων και ο πολιτισμός των νησιών μας. Στο παραπάνω πλαίσιο, σας προτείνω να συμβάλετε στο έργο της προβολής της επετείου των 70 χρόνων από τη Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, μέσα από τις δράσεις του 4ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, προβάλλοντας το μήνυμα της επετείου πάνω στην αθλητική ενδυμασία του κάθε αθλητή που θα συμμετάσχει στους Αγώνες.

Είμαι σίγουρος, ότι η δράση αυτή, θα συνεισφέρει στην κοινή μας προσπάθεια για την ανάδειξη της διαχρονικής σημασίας των αγώνων των Δωδεκανησίων για πρόοδο και ευημερία και θα εμπνεύσει, ιδιαίτερα στους νέους των νησιών μας, νέα όνειρα για ένα καλύτερο αύριο».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου