Ειδήσεις

“Το μήνυμα του 1821, αποκτά σήμερα ξεχωριστή σημασία”

Δήλωση του βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821:

«Σήμερα τιμούμε τους αγώνες, τα οράματα και τις αξίες των αγωνιστών του ’21. Εμπνεόμαστε από το παράδειγμά τους να πάρουν τις τύχες τους στα δικά τους χέρια. Η Επανάσταση του 1821, αποτελεί μια κορυφαία ιστορική στιγμή – την πιο ευρωπαϊκή στιγμή στην ιστορία του νεότερου ελληνισμού – και θα αποτελεί παντοτινά αντικείμενο διδαχής για όλες τις μελλοντικές γενιές των Ελλήνων.

Το μήνυμα του 1821, αποκτά σήμερα ξεχωριστή σημασία. Βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι που πρέπει να διαλέξουμε: Ανάμεσα στο παλιό και στο καινούργιο. Είμαστε σε μία «γέφυρα» εποχών. Ορισμένοι θέλουν να μας οδηγήσουν πίσω, εκεί που ήμασταν, με τα μνημόνια, με τη συντήρηση, με την τρόϊκα. Εμείς θέλουμε και πιστεύουμε ότι θα πάμε μπροστά.

Ο ξεσηκωμός του ’21 απέδειξε, ότι η πίστη στη λευτεριά και η αγωνιστικότητα ενός λαού μπορούν να αλλάξουν την μοίρα ενός τόπου. Ο αγώνας για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία που έχει αποτυπωθεί στη μνήμη και τη συνείδηση των Ελλήνων, μας δίνει και σήμερα τη δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα για Δημοκρατία, αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη, ισότιμη συμμετοχή στην Ευρώπη. Ξεκινώντας το έργο της οικοδόμησης ενός καλύτερου κόσμου για τα παιδιά μας. Με τόλμη και αποφασιστικότητα. Με στόχο να προχωρήσουμε δυναμικά μπροστά!».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου