Ειδήσεις

Νέο Δ. Σ. στον Σύλλογο Σπουδαστών ΑΣΤΕ Ρόδου και κινητοποιήσεις για λύσεις στα προβλήματα

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι μετά από χρόνια αδράνειας και μαρασμού ο Σύλλογος Σπουδαστών Α.Σ.Τ.Ε. Ρόδου προχώρησε σε αρχαιρεσίες την Παρασκευή 06/03/2015 και εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Το νέο Δ.Σ αναλαμβάνει τα καθήκοντα του σε μια δύσκολη χρονική στιγμή τόσο για τη Σχολή όσο και για το λαό μας συνολικά. Το φορτίο που επωμίζεται είναι βαρύ. Η ανασύσταση, του ανενεργού για χρόνια, Συλλόγου μας έγινε με στόχο να αγωνιστούμε με σταθερότητα και ανιδιοτέλεια και με γνώμονα πάντα τα συμφέροντα των σπουδαστών τόσο κατά τη διάρκεια φοίτησης μας στη Σχολή όσο και σαν εργαζόμενοι στον κλάδο του Τουρισμού μόλις αποφοιτήσουμε.
Εδώ και χρόνια η υποχρηματοδότηση της Σχολής από όλες τις κυβερνήσεις έφερε το κλείσιμο των εργαστήριων, της εστίας, τη διακοπή της σίτισης. Δυσκολεύει καθημερινά όλο και περισσότερο η φοίτηση των σπουδαστών, μεγαλώνουν τα βάρη για εμάς και τις οικογένειες μας. Παράλληλα υποβαθμίζεται το επίπεδο των γνώσεων που λαμβάνουμε. Μεγάλο πρόβλημα επίσης της Σχολής μας αποτελεί και το γεγονός ότι δεν μας δίνεται πάσο. Αυτό δυσκολεύει αρκετά τις μετακινήσεις των σπουδαστών αφού δεν αναγνωρίζουν όλοι οι οργανισμοί τη βεβαίωση σπουδών που μας δίνεται.
Παράλληλα κάθε καλοκαίρι στην πρακτική που είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα σπουδών, οι σπουδαστές της σχολής αμείβονται με 307 ευρώ ενώ δουλεύουν 8ωρο και πολλές φορές και παραπάνω, χωρίς πάντα να πληρώνονται τις υπερωρίες. Την ίδια ώρα κατά εκατοντάδες συρρέουν οι σπουδαστές από άλλες χώρες που κάνουν την πρακτική αντιμετωπίζοντας τις ίδιες και χειρότερες συνθήκες με εμάς, κάνοντας για άλλη μια φορά ξεκάθαρες τις επιδιώξεις που θέλουν τους σπουδαστές στην πρακτική να λειτουργούν μόνο ως φθηνό εργατικό δυναμικό για τα ξενοδοχεία χωρίς να μπορουμε εμείς, να κάνουμε την πρακτική μας άσκηση στο εξωτερικό.
Με βάση τα παραπάνω την Παρασκευή 20/03/2015 πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση που Μετά από ψηφοφορία αποφάσισε πλειοψηφικά να προχωρήσουμε σε κινητοποίηση την Παρασκευή 27/03/2015 έξω από την Περιφέρεια. Καλούμε σε στήριξη σωματεία εργαζομένων και Συλλόγους του νησιού, διεκδικώντας λύση στα προβλήματα της σχολής τόσο σε επίπεδο χρηματοδότησης, κτιριακών και εργαστηριακών εγκαταστάσεων αλλά και συνθηκών πρακτικής.

Εκ μέρους του Συλλόγου Σπουδαστών Α.Σ.Τ.Ε.Ρ
Ρόδος 23/03/2015

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου