ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκίνησαν οι ημερήσιες εκδρομές προς Μαρμαρίς

Νατάσα Παμπρή 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΑΚΑΣ ΠΑΡΗΣ

Ξε­κί­νη­σαν κα­νο­νι­κά οι εκ­δρο­μές των ημε­ρό­πλοιων προς την Τουρ­κία, όπως δη­λώ­νει στην «δ» o Διευ­θύ­νων Σύμ­βου­λος της Sea Dreams κ. Πάρης Κακάς. Ο κ. Κακάς ανα­φέ­ρε­ται στην έναρ­ξη του προ­γράμ­μα­τος δια­κο­πών που πε­ρι­λαμ­βά­νει μι­κτές δια­κο­πές με­τα­ξύ των δυο χωρών, στις προ­ο­πτι­κές της τουρ­κι­κής αγο­ράς, στην εξαι­ρε­τι­κή εξέ­λι­ξη του μέ­τρου εφαρ­μο­γής της Visa Express για τους Τούρ­κους πο­λί­τες, υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι το ισο­ζύ­γιο με­τα­ξύ Ρόδου και Μαρ­μα­ρίς είναι ευ­νοϊ­κό­τε­ρο ως προς τις αφί­ξεις. Ο αριθ­μός των επι­βα­τών που τα­ξι­δεύ­ουν από τα απέ­να­ντι πα­ρά­λια στη Ρόδο είναι κατά πολύ με­γα­λύ­τε­ρος, αφή­νο­ντας χρή­μα­τα στην το­πι­κή αγορά.

Οι προ­ο­πτι­κές εξέ­λι­ξης της τουρ­κι­κής αγο­ράς είναι ιδιαί­τε­ρα εν­θαρ­ρυ­ντι­κές, καθώς οι Τούρ­κοι επι­σκέ­πτες πέ­ρυ­σι κά­λυ­ψαν το κενό της Ισ­ραη­λι­νής αγο­ράς, αλλά και του εσω­τε­ρι­κού του­ρι­σμού που έχει μειω­θεί δρα­μα­τι­κά, λόγω της αύ­ξη­σης του κό­στους με­τα­φο­ράς.

«Τα δρο­μο­λό­για έχουν ξε­κι­νή­σει κα­νο­νι­κά κα­θη­με­ρι­νά, όποτε το επι­τρέ­πει φυ­σι­κά ο και­ρός. Γί­νο­νται στο πλαί­σιο μιας προ­σπά­θειας που εί­μα­στε μέρος της, μικρό μέρος βέ­βαια. Ευ­ρω­παί­οι του­ρί­στες, οι οποί­οι έρ­χο­νται με πτή­σεις από όλη την Ευ­ρώ­πη. Μέ­νουν στη Ρόδο 3 ημέ­ρες, μετά πάνε για 4 ημέ­ρες στην Τουρ­κία κι επι­στρέ­φουν πίσω (στη Ρόδο) για άλλες 7 μέρες πα­ρα­μο­νής. Το πρό­γραμ­μα ξε­κί­νη­σε από το 2015 αντί­στρο­φα, δη­λα­δή ξε­κι­νού­σαν από την Τουρ­κία. Ερ­χό­ντου­σαν για δύο 2-3 μέρες στη Ρόδο και πη­γαί­ναν πίσω και από πρό­πε­ρυ­σι έχουν ξε­κι­νή­σει να έρ­χο­νται στη Ρόδο, ου­σια­στι­κά για 14 μέρες, 4 στην Τουρ­κία και οι υπό­λοι­πες 10 σε εμάς. Ξε­κί­νη­σε από τις 2 Φε­βρουα­ρί­ου και τε­λειώ­νει κά­ποια στιγ­μή τον Μάιο. Συ­νο­λι­κά εκτι­μά­ται ότι θα δια­κι­νη­θούν πε­ρί­που 35.000 χι­λιά­δες επι­σκέ­πτες. Δια­κό­πτε­ται τον Μάιο και ξα­να­τρέ­χει το φθι­νό­πω­ρο από τα μέσα Οκτω­βρί­ου μέχρι τα μέσα Δε­κεμ­βρί­ου.

Πέρσι πή­γα­με πολύ καλά, πα­ρα­πά­νω από ότι πε­ρι­μέ­να­με ή εν πάση πε­ρι­πτώ­σει πα­ρα­πά­νω από ότι πε­ρί­με­να εγώ και με το μέτρο της εφαρ­μο­γής της Visa Express. Ο συ­νο­λι­κός αριθ­μός πρέ­πει να υπερ­βαί­νει τις 80.000 Τούρ­κων του­ρι­στών που ήρθαν στη Ρόδο, του­λά­χι­στον 2 μέρες θα έλεγα ότι είναι το μί­νι­μουμ που δέ­χο­νται. Η visa at the gate είναι μέχρι 7 μέρες, αλλά για κάθε μία βίζα που ερ­χό­τα­νε ερ­χό­ντου­σαν και 4 οι οποί­οι δεν χρη­σι­μο­ποιού­σαν το σύ­στη­μα αυτό της βίζας και αυτό δεί­χνει την ανά­πτυ­ξη που μπο­ρεί να έχει.

Οκ. Κακάς ανα­φέρ­θη­κε και στους επι­βά­τες που επι­σκέ­πτο­νται τα νησιά μας μέσω Τουρ­κί­ας.

«Είναι πολύ πε­ρισ­σό­τε­ροι από αυ­τούς που φεύ­γουν από εδώ για τα απέ­να­ντι πα­ρα­λία. Είχαν υπερ­βεί πέ­ρυ­σι τις 150 χι­λιά­δες, γιατί το λι­μά­νι του Ρόδου δέ­χε­ται του­ρί­στες από το Μαρ­μα­ρίς, αλλά και από το Φε­τι­γιέ».

Στο ερώ­τη­μα σχε­τι­κά με την χρη­σι­μό­τη­τα πρω­το­βου­λί­ας δια­φη­μι­στι­κής κα­μπά­νιας στην Τουρ­κία ο κ. Κακάς ανέ­φε­ρε ότι: «Σί­γου­ρα θα πρέ­πει να έχου­με κα­μπά­νια. Η Τουρ­κία είναι μία με­γά­λη χώρα. Έχει πολύ κόσμο, έχει εκ­κρε­μή οι­κο­νο­μι­κά θέ­μα­τα, αλλά έχει και κόσμο χωρίς οι­κο­νο­μι­κά θέ­μα­τα. Εί­μα­στε δίπλα τους, όλοι θέ­λουν να έρ­θουν στα νησιά, και επί­σης πρέ­πει να εκ­με­ταλ­λευ­τού­με ότι εμείς στη Ρόδο εί­μα­στε ένας στα­θε­ρός του­ρι­στι­κός προ­ο­ρι­σμός, οπότε μπο­ρού­με να εκ­με­ταλ­λευ­τού­με και τα «κάλλη» τις ομορ­φιές και τα αξιο­θέ­α­τα που έχου­με. Και οι Τούρ­κοι και αυτοί οι Ευ­ρω­παί­οι του­ρί­στες, πη­γαί­νουν για 4 μέρες, πη­γαί­νουν στην Έφεσο, στο Πα­μού­κα­λε και την Ιε­ρά­πο­λη, μέρη από τα οποία τα δύο από αυτά όπως και το σπίτι της Πα­να­γί­ας είναι Ελ­λη­νι­κά, οπότε τους βοη­θά­με» κα­τα­λή­γει ο κ. Κακάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.