Τοπικές Ειδήσεις

Εσπερίδα για για τα έργα στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου

                    Στο κατάλυμα της Ισπανίας, την Τετάρτη, στις 17:30 μ.μ.

Εσπερίδα για τα έργα στη Μεσαιωνική Πόλη, αλλά και για «συμβολικά» έργα εκτός των τειχών, θα πραγματοποιηθεί στο κατάλυμα της Ισπανίας, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, στις 17:30 μ.μ., από την αρμόδια Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης & Μνημείων του Δήμου Ρόδου, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

Στην εσπερίδα θα παρουσιαστούν οι βασικοί άξονες της Νέας Προγραμματικής Σύμβασης της Μεσαιωνικής Πόλης, η Πολεοδομική Μελέτη της ΜΠ, το δίκτυο ΑΜΕΑ, το Ήχος και Φως, το Εθνικό Θέατρο, η Ροδιακή Έπαυλη, η Βίλα Ακάβι κλπ. Οι εισηγήσεις από στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών θα διαρκέσουν 10-15 λεπτά, ενώ στη συνέχεια θα δοθεί η δυνατότητα παρεμβάσεων από εκπροσώπους φορέων, πολιτών κι επιχειρηματιών στα θέματα που θα τεθούν, αλλά και γενικότερα σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής της Μεσαιωνικής Πόλης.

Στόχος, η εσπερίδα αυτή να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για την πορεία των δράσεων και πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται από το Δήμο Ρόδου και το υπουργείο Πολιτισμού που αφορούν την προστασία κι ανάδειξη του οικισμού που αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UΝΕSCO.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου