Τοπικές Ειδήσεις

Ανακοίνωση των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιγαίου- “Και πάλι τα νούμερα δεν βγαίνουν…”

Στην προσπάθεια μας να μάθουμε που υπηρετούν οι 56.000 άνδρες και γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. , όταν από τα πιο επίσημα χείλη – αυτά του κ. Υπουργού μας – ακούμε ότι το 70% της δύναμης υπηρετεί εκτός Αττικής, έρχεται με ανακοίνωση του το Αρχηγείο μας ( με αυστηρό ύφος) να μας ενημερώσει ότι το 27,3% υπηρετούν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι και πάλι τα νούμερα δεν βγαίνουν. Με δεδομένο ότι στην επαρχία υπηρετεί το 36% αν συμπεριλάβουμε και το 27,3% ( σύμφωνα με το Αρχηγείο) της Γ.Α.Δ.Α και παράλληλα συνυπολογίσουμε ότι στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης υπηρετεί περίπου το 10% φτάνουμε στο 73,3% . Ως εκ τούτου υπολειπόμαστε περίπου 27%.

Καλό θα ήταν λοιπόν , εφόσον το Αρχηγείο μας μπήκε στον κόπο να μας απαντήσει (ανεξαρτήτου ύφους), ας μας δώσει μία συνολική απάντηση για να μην επανερχόμαστε και τους αποσπούμε από τα καθήκοντα τους , προκαλώντας εύλογα το μένος τους.

Αυτονόητο είναι ότι σύμφωνα με τα παραπάνω, να μας γεννούνται πρακτικά ερωτήματα όπως:

Ø αν στο 27,3% της Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής συμπεριλαμβάνετε η Υπηρεσία Προστασίας Επισήμων και οι άλλες υπηρεσίες της Αττικής που υπάγονται απευθείας στο Αρχηγείο ή αυτοί συμπεριλαμβάνονται στο 27% που ψάχνουμε ;

Ø αν όχι , γιατί αποκρύπτονται ; Μήπως γιατί ο αριθμός τους είναι δυσανάλογα μεγάλος, αναλογικά με αυτά που προσφέρουν στις πραγματικές ανάγκες της Αττικής ; Με αποτέλεσμα όλο το βάρος πέφτει στο 27,3% της ΓΑΔΑ που πραγματικά υποφέρει !!!

Κλείνοντας για το πρώτο σκέλος της απάντησης του Αρχηγείου μας ότι το 65% της μεσαίας εγκληματικότητας είναι στην Αττική , δεν θέλουμε να μπούμε καν στην διαδικασία να σχολιάσουμε αδυνατώντας να κατανοήσουμε τον τρόπο κατανομής σε μεσαία, υψηλή και χαμηλή εγκληματικότητα , εκτός αν η μείωση της που ευαγγελιζόμαστε σχετίζεται με αυτό.

Πρόεδρος Β. Δωδ/νησου Πρόεδρος Ν. Δωδ/νησου Πρόεδρος Ν. Λέσβου Πρόεδρος Ν. Σάμου Πρόεδρος Ν. Χίου Πρόεδρος Ν. Κυκλάδων

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου