Τοπικές Ειδήσεις

Παρέμβαση του Μ. Κόνσολα για το οργανόγραμμα και το προσωπικό του νέου Κέντρου Υγείας στη Σύμη

Η μετατροπή του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου σε Κέντρο Υγείας με κοινή υπουργική απόφαση, για να συνιστά αναβάθμιση θα πρέπει να συνοδευτεί από μια νέα απόφαση που θα ρυθμίζει ζητήματα όπως:

-Η σύσταση του νέου οργανογράμματος του Κέντρου Υγείας.

-Οι νέες θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού σε συνδυασμό με τις θέσεις του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σύμης , που με βάση την κοινή υπουργική απόφαση μεταφέρονται και εντάσσονται στο νέο Κέντρο Υγείας.

Αυτό επισημαίνει σε παρέμβαση του προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, ζητώντας να υπάρξει δέσμευση του Υπουργού για το χρόνο έκδοσης της απόφασης για το νέο οργανισμό του Κέντρου Υγείας αλλά και για το σχεδιασμό που αφορά στις θέσεις υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού που θα το στελεχώσουν.

Όπως αναφέρει ο κ. Κόνσολας , η λειτουργία και η επαρκής στελέχωση σε υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό του νέου Κέντρου Υγείας, αποτελεί ζήτημα άμεσης προτεραιότητας αφού θα αποφευχθούν διακομιδές αλλά και μετακινήσεις πολιτών και τουριστών στη Ρόδο προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα υγείας,

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ.Κόνσολα προς το Υπουργείο Υγείας:

Προς

 

Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: « Νέο οργανόγραμμα και προγραμματισμός προσλήψεων ιατρικού, διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού για το νέο Κέντρο Υγείας Σύμης».

 

Κύριε Υπουργέ,

Μία κίνηση που αναμφισβήτητα συνιστά αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στις νησιωτικές περιοχές ήταν η δημιουργία Κέντρου Υγείας στη Σύμη.

Προήλθε μέσα από τη μετατροπή του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου σε Κέντρο Υγείας με κοινή υπουργική απόφαση , η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στο τέλος του 2022 ( ΦΕΚ 5726 τεύχος β’ 2022).

Για να καταστεί ουσιαστική όμως η αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στο νησί πρέπει να εκδοθεί άμεσα νέα απόφαση που θα ρυθμίζει ζητήματα όπως:

-Η σύσταση του νέου οργανογράμματος του Κέντρου Υγείας.

-Οι νέες θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού σε συνδυασμό με τις θέσεις του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σύμης , που με βάση την κοινή υπουργική απόφαση μεταφέρονται και εντάσσονται στο νέο Κέντρο Υγείας.

Η λειτουργία και η επαρκής στελέχωση σε υγειονομικό και διοικητικό

προσωπικό του νέου Κέντρου Υγείας, αποτελεί ζήτημα άμεσης προτεραιότητας προκειμένου να καταστεί πραγματικότητα η αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας στη Σύμη.

Μέσα από αυτήν θα αποφευχθούν διακομιδές αλλά και μετακινήσεις πολιτών και τουριστών στη Ρόδο προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα υγείας, τα οποία μπορεί να διαχειριστεί το Κέντρο Υγείας.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1.Ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου σχετικά με την έκδοση απόφασης για το νέο οργανισμό του Κέντρου Υγείας; Ποιος είναι ο σχεδιασμός για τις θέσεις υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού που θα το στελεχώσουν;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου