Τοπικές Ειδήσεις

Στην Α.Ε.Π.Π. θα κριθεί η ματαίωση του διαγωνισμού για το έργο των αντλιοστασίων στην Ιαλυσό

Ενώπιον της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών προσέφυγε η κοινοπραξία Στήριξις Τεχνική Α.Ε. – Μηχανική Περιβάλλοντος Α.Ε. για την αναστολή και ακύρωση απόφασης που έλαβε τον Δεκέμβριο του 2019 το δ.σ. της ΔΕΥΑΡ μετά από εισήγηση του γενικού διευθυντή κ. Γιώργου Υψηλάντη, με την οποία ματαιώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία που βρίσκόταν σε εξέλιξη και αφορά στην ανάδειξη αναδόχου της σύμβασης του έργου «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Η/Μ ΕΡΓΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Δ.Ε. ΙΑΛΥΣΟΥ».
Με απόφαση που αναρτήθηκε στην Διαύγεια τον Αύγουστο του 2019 είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία το πρακτικό κατακύρωσης του ηλεκτρονικού διαγωνισμού του εν θέματι έργου, προϋπολογισμού 4.193.900,00€ πλέον του αναλογούντος Φ.Π.Α. στην «Κοινοπραξία Στήριξις Τεχνική Α.Ε. – Μηχανική Περιβάλλοντος Α.Ε.».
Πιο συγκεκριμένα ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε στον ως άνω ανάδοχο με συμβατικό τίμημα 3.374.960,90€ χωρίς ΦΠΑ.
Η σύμβαση ωστόσο δεν είχε υπογραφεί, ενώ με την 914/2019 πράξη του Ε’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είχε κριθεί ότι δεν κωλύεται η υπογραφή της.
Πλην όμως η ΔΕΥΑ Ρόδου αποφάσισε την ματαίωση του έργου αφού έλαβε υπόψιν μεταξύ άλλων και τα εξής:
-Δεν έχει κοινοποιηθεί στον υποψήφιο Ανάδοχο το Πρακτικό Ελέγχου Δικαιολογητικών Κατακύρωσης και Κατακύρωσης του Διαγωνισμού και άρα δεν έχουν αναληφθεί νομικές δεσμεύσεις έναντι αυτού.
– Η νέα Διοίκηση της ΔΕΥΑΡ που ανέλαβε τα καθήκοντά της στις 09.10.2019 μελετώντας τον φάκελο του έργου, θεωρεί ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι αλλαγής του τεχνικού σχεδιασμού του έργου αλλά και της διαδικασίας υλοποίησής του.
Κρίθηκε παραπέρα ότι το μέσο ποσοστό έκπτωσης 22,08% για το έργο, 12,29% για τις υπηρεσίες και 6,37% για τις προαιρέσεις, δεν θεωρείται συμφέρουσα προσφορά για τη ΔΕΥΑΡ, από οικονομική άποψη.
Οι συνθήκες ανταγωνισμού στο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, κατά την κρίση του Δ.Σ. ήταν μειωμένες, δεδομένου ότι κατ’ ουσία ανοίχτηκε μόνο μια οικονομική προσφορά λόγω αποκλεισμού των άλλων δύο εταιρειών που συμμετείχαν στο στάδιο ελέγχου των δικαιολογητικών συμμετοχής.
Στο σχεδόν ταυτόσημο έργο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Η/Μ ΕΡΓΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Δ.Ε. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ» που εκτελείται από την ίδια εταιρεία, η έκπτωση που προσφέρθηκε ήταν της τάξης του 54,91%.
Τονίστηκε εξάλλου ότι η πραγματική οικονομική κατάσταση της επιχείρησης και οι προοπτικές της, είναι επιεικώς δυσοίωνες. Κύριος λόγος οι λογιστικές εγγραφές εξωπραγματικών εσόδων που η πορεία υλοποίησης του προϋπολογισμού του 2019 αλλά και των προηγούμενων ετών κατέδειξε ότι είναι πρακτικά αδύνατο να εισπραχθούν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου