Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν χτες, οι διευθύνσεις Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Τροχαίου Υλικού στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.
Το παρών έδωσαν και οι εργαζόμενοι στις διευθύνσεις, ενώ στην εκδήλωση παρέστησαν ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Μιχάλης Παλαιολόγου, ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Ρόδου στο Τροχαίο Υλικό κ. Μιχάλης Σταυρής, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Καρατζιάς, η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου και εμφάνισης της πόλης κα Λίτσα Κρεμαστινού – Ροδίτη, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Στέφανος Κυριαζής, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Γιάννης Ντελλάκης και ο σύμβουλος της δημοτικής παράταξης ΡΟΔΗ κ. Γιάννης Γιαννακάκης.
Στην ομιλία του, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Μιχάλης Παλαιολόγου, αφού ευχαρίστησε τις διευθύνσεις Καθαριότητας και Τροχαίου Υλικού, υπογράμμισε την άψογη μεταξύ τους συνεργασία, λέγοντας τα εξής: «Πραγματικά δώσαμε τον εαυτό μας και φτάσαμε σε ένα αποτέλεσμα. Εμείς ως δημοτική αρχή, είμαστε περήφανοι γιατί έχουμε ένα καθαρό νησί. Μπορούμε να σταθούμε πλέον στην κοινωνία με ψηλά το κεφάλι. Δουλεύουμε, αποδίδουμε κι έχουμε το νησί μας καθαρό. Γι αυτό αισθάνομαι ότι πρέπει να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο αυτή την συνεργασία. Μπορεί να μην ήμουν αρεστός μερικές φορές, αλλά πάνω στην ένταση, την αγωνία και τις διαμαρτυρίες των συμπολιτών μας, ίσως να έχω παραφερθεί και να έχω μιλήσει άσχημα σε κάποιον. Χαίρομαι που συνεργάζομαι μαζί σας σε όλες τις διευθύνσεις. Σας θέλουμε πάντα δίπλα μας».
Ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Ρόδου στο Τροχαίο Υλικό κ. Μιχάλης Σταυρής, αφού έδωσε τις ευχές του, είπε: «Η αλήθεια είναι περάσαμε δύσκολα αλλά η μεταξύ μας σχέση που δημιουργήσαμε, μας έφερε, φέτος σε αυτό το αποτέλεσμα και δικαιωθήκαμε. Είμαστε περήφανοι όλοι που υπηρετούμε αυτές τις διεθύνσεις», ευχαριστώντας τους εργαζόμενους για την συνεργασία.
Μίλησαν ακόμη οι κ.κ. Καρατζιάς, Κρεμαστινού, Μανωλάκης, Κυριαζής, Γιαννακάκης και ο κ. Ντελλάκης, ο οποίος μάλιστα μίλησε για τους πολίτες: «Συνεργαζόμαστε με την δημοτική αρχή για τους δημότες μας και για να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Οι υπηρεσίες που εκπροσωπούμε είναι δύσκολες, είναι επικίνδυνες, γι αυτό το πρώτο μέλημα είναι να έχουμε την υγεία μας. Να ξέρετε ότι υπάρχει χρόνος για διεκδικήσεις και για συζήτηση με την δημοτική αρχή. Ελπίζω το 2018 οι νίκες να είναι υπέρ των εργαζομένων».
Ο δήμαρχος Ρόδου
Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους αλλά και τους συνεργάτες του στις διευθύνσεις Καθαριότητας, Τροχαίου Υλικού και Πρασίνου, υπογράμμισε τα εξής: «Ο Δήμος Ρόδου είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός σε όλο το Αιγαίο. Έχει έναν πολύ μεγάλο αριθμό υπαλλήλων και υπηρεσιών. Εκείνο που είναι πρώτη προτεραιότητα για τους πολίτες και τους επισκέπτες μας, είναι η ομορφιά και η εμφάνιση της πόλης μας. Οι διευθύνσεις που είναι εδώ, είναι αλληλένδετες και με την δουλειά τους αποδεικνύουν εάν μια πόλη έχει πολιτισμό. Η Ρόδος, επάξια πλέον κατέχει τα σκήπτρα της ‘ναυαρχίδας’ του Τουρισμού. Και έχουμε την ίδια αγωνία όλοι μας, για το πώς θα διατηρήσουμε το νησί μας, καθαρό».
Είπε ακόμη πως όλοι στον Δήμο Ρόδου «είμαστε μια οικογένεια και πρέπει να συμπορευτούμε έτσι» τονίζοντας πως μέλος της οικογένειας είναι και οι δημότες.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που σημειώθηκαν τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας της δημοτικής αρχής και την βελτίωση της εικόνας της καθαριότητας του νησιού μέσα στο 2017.
Ο κ. Χατζηδιάκος, εξέφρασε την πεποίθηση πως το 2018 θα είναι πολύ καλύτερο από τα προηγούμενα και ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση που λήξουν οι συμβάσεις κάποιων εργαζομένων, αναζητείται εναλλακτική λύση:
«Ακόμη και αν χρειαστεί να διακοπούν οι συμβάσεις τους επόμενους μήνες έως τον Μάρτιο, θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για όσους είναι άνω των 55 ετών, και για όσους χρειάζονται να συμπληρώσουν ένσημα για συνταξιοδότηση. Αυτό είναι προσωπικά δικό μου μέλημα και με κάθε τρόπο θα προσπαθήσουμε να το διασφαλίσουμε».
Κάλεσε, τέλος όλους τους εργαζόμενους αλλά και τους συνεργάτες του να είναι περισσότερο παραγωγικοί το νέο έτος, για το καλύτερο αποτέλεσμα για το καλό του τόπου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ