Ρεπορτάζ

Την Δευτέρα η «αυλαία» για τις μαθητικές εκδρομές στη Ρόδο!

Την προσεχή Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022, ανοίγει η ‘αυλαία’ για τις μαθητικές εκδρομές στην Ρόδο! Αυτό ανακοίνωσε με δηλώσεις του στην «δημοκρατική» ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ, κ. Διονύσης Τσιλιγκίρης εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός:
«Μέχρι στιγμής, υπάρχουν 29 σχολεία από το Λεκανοπέδιο της Αττικής τα οποία έχουν κλείσει για να έρθουν στην Ρόδο τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο και τον Φεβρουάριο του 2023. Η διαμονή τους θα γίνει σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων στο κέντρο της πόλης της Ρόδου (για πενθήμερες εκδρομές). Από την προσεχή Δευτέρα, αναμένουμε περίπου 1800 μαθητές. Το ελπιδοφόρο μήνυμα είναι ότι υπάρχει θετικό κλίμα και για τις μαθητικές εκδρομές του επόμενου έτους που θα ξεκινήσουν από τον Φεβρουάριο και θα συνεχιστούν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο –κυρίως από την Βόρεια Ελλάδα, που δεν κάνει αυτή την εποχή εκδρομές. Θεωρούμε ότι αυτό, αποτελεί μια νίκη, μετά από έναν πολύ μεγάλο αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί οι φορείς. Σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, ο ΠΡΟΤΟΥΡ, η ΔΕΡΜ ΑΕ, το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου, η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου».
Ένα από τα ‘αγκάθια’ στην όλη προσπάθεια ήταν οι αεροπορικές θέσεις και το κόστος στην μεταφορά των μαθητών αλλά το πρόβλημα δρομολογήθηκε.
«Μπορούμε να πούμε ότι θα έρθουν τριπλάσια σχολεία σε σχέση με πέρσι. Είναι μια καλή αρχή. Στο χέρι μας είναι να προστατέψουμε την προσπάθειά μας και να φροντίσουμε το εγχείρημα να πάει καλά. Οι μαθητικές εκδρομές στην Ρόδο, έχουν την φιλοσοφία της εκπαίδευσης και επιμόρφωσης. Δεν είναι απλά για διασκέδαση και νυχτερινή ζωή», ανέφερε ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ.
Τα σχολεία θα επισκεφθούν συγκεκριμένες περιοχές όπως η Λίνδος και οι Πηγές Καλλιθέας ενώ θα προηγηθεί συνεννόηση με τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο και βεβαίως, με την εστίαση.
«Την μεγάλη διαφορά θα την δούμε στην Ρόδο με τους μαθητές, στο διάστημα 5 – 15 Δεκεμβρίου που θα έρθουν πολλοί περισσότεροι. Οι αφίξεις θα γίνουν στις 5, 6, 8, 10 και 11 του Δεκέμβρη. Θα είναι θετικό και το γεγονός πως η Ρόδος θα είναι έτοιμη για την εορταστική περίοδο με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό. Αυτό που ξεκινάει από την προσεχή Δευτέρα, θα είναι μια παρακαταθήκη για το άμεσο μέλλον των μαθητικών εκδρομών που τις είχαμε χάσει εδώ και χρόνια. Από εκεί πέρα, συνεχίζουμε τις επαφές με τουριστικούς πράκτορες σε όλη την Ελλάδα για να γίνει και πάλι η Ρόδος, πόλος έλξης για τους μαθητές. Πρέπει όλοι μαζί να συνεχίσουμε την προσπάθεια με σημείο αναφοράς την καλή συνεργασία για να μπορέσει ο μαθητικός τουρισμός να κάνει ‘επανεκκίνηση’ στο νησί μας!», κατέληξε ο κ. Τσιλιγκίρης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου