Ρεπορτάζ

Στη Ρόδο το ετήσιο τακτικό συνέδριο της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας

Το ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με θέμα: «Περιφερειακή Διακυβέρνηση-Χτίζουμε την Ελλάδα της επόμενης μέρας» θα φιλοξενήσει στις 24 και 25 Νοεμβρίου η Ρόδος. Οι εργασίες του συνεδρίου το οποίο θα έχει «υβριδικό» χαρακτήρα θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο Ρόδος Παλάς και αναμένεται να συμμετέχουν 150 σύνεδροι με φυσική παρουσία.
Ο εκπρόσωπος τύπου της περιφερειακής Αρχής, κ. Γιώργος Υψηλάντης, δήλωσε ότι με το συνέδριο της ΕΝΠΕ, στο οποίο θα προεδρεύει ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, κορυφώνεται στη Ρόδο ο αυτοδιοίκητος διάλογος, ο οποίος ξεκίνησε με τα συνέδρια των ΠΕΔ (σ.σ. το συνέδριο της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου πραγματοποιήθηκε στις 11 & 12 Νοεμβρίου στην Αθήνα) και συνεχίσθηκε με το τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Βόλο το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα.
Ο κ. Υψηλάντης σημείωσε ότι ήδη από σήμερα Τετάρτη θα αρχίζουν να καταφθάνουν οι σύνεδροι στη Ρόδο και το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου οι πρώτες συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου όπου θα συμμετέχει και η μόνιμη επιτροπή περιφερειών της Βουλής στην οποία θα προεδρεύει ο κ. Μάνος Κόνσολας. Ο κ Κόνσολας θα συμμετέχει δια ζώσης στις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΝΠΕ ενώ τα μέλη της επιτροπής θα συμμετέχουν διαδικτυακά.
Οι εργασίες του συνεδρίου της ΕΝΠΕ ξεκινούν την Πέμπτη με τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, και στη συνέχεια με το χαιρετισμό του Δημάρχου Ρόδου και προέδρου της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου κ. Αντώνη Καμπουράκη. Θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί εκπροσώπων της κυβέρνησης και άλλων φορέων και η έναρξη θα ολοκληρωθεί με την Εισήγηση Προέδρου της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, την Ομιλία Υπουργού Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη και τους χαιρετισμούς εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων.
Το απόγευμα της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί η πρώτη θεματική ενότητα με τίτλο «Η μετάβαση των Περιφερειών στην Ψηφιακή Διακυβέρνηση» και συντονιστή τον κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, Μέλος ΔΣ ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. Θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Ειδικών Ψηφιακών Έργων και Κτηματολογίου κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών & Οργάνωσης κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.
Η δεύτερη συνεδρία θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής με κεντρικό θέμα: «Οι Περιφέρειες δίπλα στους Πολίτες – Κοινωνική Συνοχή και Αλληλεγγύη» και τον κ. Γεώργιο Πατούλη, Αντιπρόεδρο ΔΣ ΕΝΠΕ -και Περιφερειάρχη Αττικής σε ρόλο συντονιστή. Στη συγκεκριμένη ενότητα θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων ως ομιλητές ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης (διαδικτυακά) και η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, (διαδικτυακά).
Η τρίτη και τελευταία συνεδρία με θέμα «Περιφερειακή Ανάπτυξη και Χρηματοδοτικά Εργαλεία» και συντονιστή τον κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, Μέλος ΔΣ ΕΝΠΕ – Περιφερειάρχη Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής. Θα συμμετέχουν στη συγκεκριμένη ενότητα διαδικτυακά ο κ. Στυλιανός Πέτσας, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών.
Το Σάββατο μετά τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου, οι Περιφερειάρχες – μέλη του ΣΔ της ΕΝΠΕ θα επισκεφθούν κοντινά νησιά. Την Κυριακή όλα τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου θα μεταβούν στη Σύρο για την προγραμματισμένη συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου, όπου αναμένεται να κυριαρχήσουν θέματα που θα αναπτυχθούν στο συνέδριο της ΕΝΠΕ στη Ρόδο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου