Ρεπορτάζ

Προθεσμία ζήτησε και έλαβε από την Πταισματοδίκη ο φορέας του AIDS που καταγγέλθηκε για σκόπιμη μετάδοση της νόσου

Προθεσμία για να δώσει έγγραφες εξηγήσεις την προσεχή Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022, ζήτησε και έλαβε χθες από την Πταισματοδίκη Ρόδου ένας 41χρονος φορέας του ΑΙDS που ελέγχεται μετά από μήνυση μιας 50χρονης πρώην συντρόφου του για τις πράξεις της βαριάς σκοπούμενης ή μη σωματικής βλάβης σε βάρος συντρόφου, της σωματικής βλάβης ελαφρά με συνεχή συμπεριφορά κατ’ εξακολούθηση σε βάρος συντρόφου και της απειλής σε βάρος συντρόφου κατά τη διάρκεια της συμβίωσης και για παράβαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, διότι ενώ γνώριζε ήδη από το έτος 2003-2004 ότι ήταν φορέας της μολυσματικής νόσου, εντούτοις ουδέποτε την ενημέρωσε.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», η υπόθεση έχει προσλάβει ασύλληπτες διαστάσεις καθώς ο 41χρονος έχει παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω, την 5η Δεκεμβρίου 2022, κατηγορούμενος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, για κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση και για σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αδικήματα που φέρονται να τελέσθηκαν στη Ρόδο κατά τα έτη 2018 έως και τον Φεβρουάριο του 2020.

O oροθετικός στον ιό έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για πανομοιότυπη υπόθεση. Πιο συγκεκριμένα, έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 42 μηνών από το Mικτό Oρκωτό Eφετείο Δωδεκανήσου, διότι ως φορέας του AIDS είχε συνάψει σχέση με δύο γυναίκες και τους μετέδωσε την θανατηφόρο νόσο.
Tο Mικτό Oρκωτό Eφετείο έκρινε τον 27χρονο ένοχο επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή (πλημμέλημα) κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας εξαφανίζοντας την πρωτόδικη ποινή κάθειρξης 10 ετών που του είχε επιβληθεί.
Κι ενώ εκκρεμούσε η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω για την φρικιαστική υπόθεση για την οποία καταγγέλθηκε από την πρώην σύντροφό του, μια άλλη, 50 ετών, που ακολούθησε, κατήγγειλε την 24η Αυγούστου 2022 στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ότι της μετέδωσε σκόπιμα την νόσο.

Η 50χρονη κατέθεσε ότι ήταν κακοποιητικός και εκδικητικός και ότι σκόπιμα της μετέδωσε τον ιό του HIV γιατί δεν την ενημέρωσε ποτέ ότι ήταν οροθετικός.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται η δικηγόρος κ. Μαρία Καραολάνη ενώ η 50χρονη εκπροσωπείται από την δικηγόρο κ. Μαρία Κρικοπούλου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου