Τη Σύμη επισκέφτηκε σήμερα 24/11/2017 ο γνωστός Γάλλος Καθηγητής Δρ. Boris Weliachew του Μεταπτυχιακού Τμήματος Φυσικών Καταστροφών της Ανώτατης Εθνικής Αρχιτεκτονικής Σχολής των Παρισίων “Bellevill”, μετά από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Ρόδου κου Φώτη Χατζηδιάκου, προκειμένου να ενημερωθεί και να αξιολογήσει την κατάσταση, αλλά και να προτείνει τρόπους αποφυγής παρόμοιων καταστάσεων.
Ο Δρ. Boris Weliachew συνοδευόμενος από τον ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου σε θέματα γεωλογίας και διαχείρισης κρίσεων κο Νίκο Θαρρενό, είχαν συνάντηση με το Δήμαρχο Σύμης κο Ελευθέριο Παπακαλοδούκα και ενημερώθηκαν για τις πρόσφατες καταστροφές και την πορεία αποπεράτωσης των έργων. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τις περιοχές που επλήγησαν και πραγματοποίησαν επιτόπιες παρατηρήσεις. Μετά το πέρας της ημέρας ο κος Καθηγητής ανέλυσε παρουσία του Δημάρχου Σύμης αλλά και όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας που επιχειρούν στο νησί, την άποψη του για τους τρόπους άρσης των επικινδυνοτήτων, προκειμένου να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης ο Δήμαρχος Ρόδου είχε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία έτσι ώστε να έχει πλήρη εικόνα των εργασιών που γίνονται στο νησί της Σύμης και με την αρωγή των μηχανημάτων και του προσωπικού του Δήμου Ρόδου, για την ταχύτερη αποκατάστασή των καταστροφών.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ