• Συμμετοχή και ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινου στη συνεδρίαση της Επιτροπής για την Οικονομική Πολιτική των Περιφερειών της Ε.Ε.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, με την ιδιότητα του μέλους της Εθνικής μας Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ε.Ε., συμμετείχε στη 16η συνεδρίαση της Επιτροπής «Οικονομικής Πολιτικής» που πραγματοποιήθηκε στις 9 – 10.11.2017 στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η παρουσίαση της αναπτυξιακής πορείας των αρκτικών περιοχών και η συνεργασία των περιφερειών που βρίσκονται στα σύνορα της Ε.Ε.. Παρουσιάστηκε μελέτη σύμφωνα με την οποία το 37,5% της Ε.Ε. κατοικεί κοντά στα σύνορά της.

Ο κ. Χ. Κόκκινος ζήτησε στο νέο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με δεδομένο ότι ο ένας στους τρεις πολίτες της Ε.Ε. κατοικεί σε περιφέρειες που βρίσκονται στα σύνορά της, να προβλεφθεί μεγαλύτερο ποσό χρηματοδότησης για αυτές τις περιφέρειες και τα διασυνοριακά προγράμματα που εκπονούνται. Θύμισε ότι και η περιοχή της Δωδεκανήσου την οποία υπηρετεί ως Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, είναι στα σύνορα της Ευρώπης και είναι νησιωτική περιοχή που εκτός των άλλων υποδέχεται μετανάστες και οι δύο από τους πέντε χώρους φιλοξενίας μεταναστών της Ελλάδας βρίσκονται σε αυτήν την περιοχή.

Τέλος, επισήμανε ότι «η αξιοποίηση διασυνοριακών προγραμμάτων φέρνει πιο κοντά τούς λαούς της Ευρώπης, βοηθά την ισόρροπη ανάπτυξη και δυναμώνει του δεσμούς συνεργασίας.»

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ