Τοπικές Ειδήσεις

Αγωγή του ειδικού εκκαθαριστή της Αγροτικής Τράπεζας κατά της ΚΑΪΡ ΑΕ

Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με αγωγή κατά της ΚΑΪΡ ΑΕ προσέφυγε χθες η υπό ειδική εκκαθάριση «Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ», όπως νομίμως εκπροσωπείται από τον Ειδικό Εκκαθαριστή και συγκεκριμένα την ανώνυμη εταιρεία «PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε.».
Η ενάγουσα επισημαίνει ότι με την εναγόμενη συμφωνήθηκε πως το σύνολο των οφειλών από συμβάσεις δανείων ανέρχονταν στο ποσό των 11.830.707.000 δρχ, το οποίο αναγνώρισε και αποδέχτηκε. Περαιτέρω το Ελληνικό Δημόσιο ανέλαβε στο πλαίσιο της εξυγίανσης των συνεταιριστικών οργανώσεων, να καταβάλει προς τη δανείστρια Τράπεζα με τον εκεί αναφερόμενο τρόπο μέρος της συνολικής οφειλής ήτοι το ποσό των 2.000.000.000 δρχ και συνεπώς το απομένον οφειλόμενο ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο με VALLER 31/12/1998 ανέρχοταν στο ποσό των 10.467.464.000 δρχ.
Προς ασφάλεια των δανείων υφίστανται σήμερα εμπράγματες διασφαλίσεις υπέρ της δανείστριας επί 20 ακινήτων ιδιοκτησίας της.
Ο λογαριασμός δανείων της ΚΑΪΡ ΑΕ, όπως εκθέτει ο ειδικός εκκαθαριστής στην αγωγή του, παρουσιάζει χρεωστικό υπόλοιπο ύψους 1.439.575,38 ευρώ.
Υποστηρίζει ότι η εναγόμενη δεν κατέβαλε τις δόσεις, που είχαν συμφωνηθεί και δεν τήρησε τους όρους της σύμβασης. Επισημαίνει ακόμη ότι παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις συνέχισε να αδιαφορεί για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων τοκοχρεολυτικών δόσεων. Ο ειδικός εκκαθαριστής προέβη σε καταγγελία της πρόσθετης δανειστικής σύμβασης ρύθμισης οφειλών και ζήτησε από την ΚΑΪΡ ΑΕ να καταβάλει ληξιπρόθεσμη οφειλή συνολικού ύψους 2.173.793,97 ευρώ πλέον τόκων και εξόδων.
Με την αγωγή διεκδικεί να υποχρεωθεί η εναγόμενη να καταβάλει μέρος του συνολικού χρηματικού ποσού, και δη το ποσό των 500.000 ευρώ, με το νόμιμο τόκο υπερημερίας από 19.06.2019, ήτοι την επομένη επίδοσης της καταγγελίας της σύμβασης και μέχρι την ολοσχερή εξόφληση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου