Ειδήσεις

Αποζημιώσεις πλημμυροπαθών,ΔΗΦΟΔΩ και Ροδιακή έπαυλη, τα θέματα συνάντησης του Δημάρχου με τον κ. Χ. Σταϊκούρα

Οι αποζημιώσεις των πληγέντων από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου– Δεκεμβρίου 2013 καθώς και του Ιανουαρίου 2014, κατοίκων και επιχειρήσεων της νήσου Ρόδου, ύψους 570.000 ευρώ, θα δοθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στους δικαιούχους, μετά και την σχετική απόφαση του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Κεγκέρογλου.

Αυτό διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και έχων την ευθύνη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Χρήστος Σταϊκούρας, το δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο, κατά τη χθεσινή συνάντηση τους στο γραφείο του υπουργού, παρόντων των αντιδημάρχων Γιάννη Περδίκη και Γιώργου Πόκκια.

Σε ότι αφορά στο επίκαιρο θέμα του ΔΗΦΟΔΩ, θέμα που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, ο δήμαρχος ανέπτυξε στον υπουργό την αναγκαιότητα διατήρησης του δημοτικού φόρου καθώς αποτελεί, όπως τόνισε «βασικό αιμοδότη της ανάπτυξης της Δωδεκανήσου που διατίθεται για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών δράσεων σε πολλούς τομείς και τυχόν κατάργηση του θα συρρικνώσει τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου».

Ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε ότι για τη διατήρηση ή μη του ΔΗΦΟΔΩ θα δοθεί λύση σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο.

Τέλος, σχετικά με τη Ροδιακή Έπαυλη και το γνωστό σε όλους πρόβλημα παραχώρησης της στο Δήμο από την ΕΤΑΔ, απαραίτητη προϋπόθεση για να παραμείνει το «έργο αναπαλαίωσης του κτιρίου και αναβάθμισης του περιβάλλοντος χώρου» στο ΕΣΠΑ, ο αναπληρωτής υπουργός επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών Αβραάμ Γούναρη, προκειμένου με τη σειρά του να ενημερώσει τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Ο δήμαρχος θα επανέλθει στο θέμα σε επίπεδο υπουργού Οικονομικών.

Σήμερα, ο δήμαρχος συμμετείχε στις εργασίες της ημερίδας με θέματα: «Υδατικοί πόροι των νησιών ενόψει της πρόσκλησης του χρηματοδοτικού προγράμματος ΕΟΧ για έργα διαχείρισης των υδατικών πόρων και έργα αφαλάτωσης» και «Η Ευρωπαϊκή δικτύωση των νησιών μέσω του προγράμματος Smillegov και της πρωτοβουλίας «Σύμφωνο των νησιών».

Την ημερίδα διοργάνωσε το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων του Αιγαίου «ΔΑΦΝΗ», στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου