Πολιτιστικά

Παρουσίαση του βιβλίου «Μάστρο – Πέτρος Χαλκίτης Ο ΚΑΡΑΒΟΜΑΡΑΓΚΟΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ»

Στον ιστορικό και γεμάτο μνήμες χώρο του Καρνάγιο βρεθήκαμε την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου για την παρουσίαση του βιβλίου

«Μάστρο – Πέτρος Χαλκίτης Ο ΚΑΡΑΒΟΜΑΡΑΓΚΟΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ», το οποίο έγραψε ο κ. Γιώργος Π. Χαλκίτης.

Μέσα από τις αφηγήσεις, ο χρόνος γύρισε πίσω και ο χώρος ζωντάνεψε από τις εικόνες και τις φιγούρες του παρελθόντος.

Φιγούρες ανθρώπων που μέσα στους πολέμους, την κατοχή, την φτώχεια, κατάφεραν και ανέδειξαν την τέχνη, τον πολιτισμό, την μοναδικότητα, το πάθος, το πείσμα, μοναδικές αξίες αλλά πολύ περισσότερο την Αγάπη. Αγάπη για την τέχνη τους. Αγάπη για τον τόπο τους. Ο μαστρο Πέτρος, ο μαστρο-Μιχάλης και τόσοι άλλοι. Γιατί άραγε πέρασαν στην αιωνιότητα και έγραψαν ιστορία που ο χρόνος δεν θα ξεφτίσει ποτέ; Γιατί η ζωή τους αποτελεί ένα τεράστιο δίδαγμα αφοσίωσης, ανιδιοτέλειας, εξέλιξης, ανάπτυξης του τόπου μας.

Την παρουσίαση προλόγισε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Κυριάκος Χονδρός, ο οποίος επιμελήθηκε και την έκδοση. Ο Γιώργος Π. Χαλκίτης ανέπτυξε τη ζωή του μαστρο-Πέτρου, ο κ. Γιάννης Κακλιός και ο κ. Μικές Φλυντζαντζίδης σκιαγράφησαν εκείνη την εποχή μέσα από τις δικές τους εμπειρίες.

Παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Καμπούρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θωμάς Σωτρίλλης, η Γενική Γραμματέας του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Φαίδρα Σπανού, εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Ρόδου και πλήθος εκλεκτών μελών της κοινωνίας μας.

Τα χρήματα από τα έσοδα του βιβλίου δόθηκαν στον Σύνδεσμο Αγάπης.

Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια της θάλασσας από τους Γιώργο Πούλο, Γιάννη Γιακουμάκη και την Βιργινία Πρέκα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου